Принц Хари разкри какви са били последните му думи към кралица Елизабет II

Любопитно 06.01.2023 16:06 Снимка: ДНЕС+

Принц Хари разкри какви са били последните му думи към кралица Елизабет II

Принц Хари разкри какви са били последните му думи към баба му кралица Елизабет, която почина на 8 септември 2022 г. в Балморал, Шотландия.

В автобиографичната си книга Spare херцогът на Съсекс споделя, че прошепнал на баба си, че се надява тя да е щастлива и да се събере с принц Филип, който почина година по-рано. Хари казал на покойната си баба, че й се възхищава, че е изпълнявала задълженията си докрай, пише "Дейли мейл". 

Припомняме, че той отпътува за Шотландия, когато здравето на кралицата се влоши през септември, но не успя да стигне в Балморал, преди тя да почине на 96-годишна възраст. 

В автобиографията си Хари разкрива, че е научил за смъртта на баба си от новинарския сайт BBC. Бил посрещнат в Балморал от принцеса Ан, дъщерята на кралица Елизабет II, която го завела на горния етаж, където била покойната кралица.

"Прошепнах, че се надявам да е щастлива и че сега е при дядо ми. Казах, че й се възхищавам, че е изпълнила задълженията си докрай. Платиненият юбилей, посрещането на новия министър-председател", пише принц Хари в книгата си.

Мемоарите на Хари отключиха нова вълна от атаки срещу кралското семейство. Вчера изтече откъс от Spare, в който херцогът на Съсекс обвинява брат си Уилям в насилие. Хари пише за скандал между двамата, при който Уилям бутнал брат си и той паднал върху кучешка купа. 

“Той ме хвана за яката, скъса огърлицата ми и ме събори на пода. Паднах върху купата на кучето, която се счупи под гърба ми. Парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което се изправих и му казах да се маха”, разкрива Хари.

Херцогът на Съсекс също така обвини снаха си Кейт, че го е подтикнала да облече нацистка униформа за Хелоуин преди години - събитие, което предизвика голям международен скандал.

Принцът, който се отказа от кралските си задължения и се премести в Калифорния със семейството си, разказва в книгата си за десетки семейни скандали и лични разговори в кралското семейство. 

В Spare принц Уилям е представен като "заклет враг" на Хари, кралицата-консорт Камила е "зла мащеха", а настоящият крал Чарлз III като емоционално затормозен "старец".

 

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853