Принц Хари и емоционалното му признание за кралица Елизабет Втора

Любопитно 12.09.2023 11:32 Снимка: ДНЕС+

Принц Хари и емоционалното му признание за кралица Елизабет Втора

В края на миналата седмица принц Хари се върна във Великобритания, за да присъства на раздаването на наградите на благотворителната организация Wellchild, на която е патрон дълги години. Посещението му на Острова съвпадна с първата годишнина от смъртта на Елизабет Втора.

По-малкият син на крал Чарлз най-вероятно не се е срещнал с никого от семейството си, защото всички отбелязаха тъжния ден тихо и скромно в имението Балморал. Той също не пропусна да отдаде почит на любимата си баба като посети гроба й в параклиса Сейнт Джордж в замъка Уиндзор.

A в навечерието на годишнината принц Хари държа реч на събитието и не успя да скрие емоциите си. Той започна с това, че миналата година не е могъл да присъства на благотворителното събитие заради влошеното здравословно състояние и последвалата смърт на кралицата. Херцогът бе заедно с роднините си в имението Балморал, където Елизабет Втора посрещна последните си мигове.

"Както сигурно знаете, тя щеше да е първият човек, който да настоява да дойда и да бъда с всички вас, вместо да отида при нея. И именно затова знам, че една година по-късно тя ни гледа отвисоко тази вечер, щастлива, че сме заедно и продължаваме да привличаме вниманието към такава невероятна общност", каза принц Хари пред присъстващите.

Той бе във Великобритания без съпругата си Меган Маркъл и децата си, а след това се отправи към Германия за откриването на Invictus Games.

Там демонстрира по-приповдигнато настроение, въпреки липсата на подкрепа от любимата му жена, поне до този момент. Изглежда и че поредната пропусната възможност за сдобряване с баща му и брат му също не е успяла да го сломи, защото бе напълно очаквана за всички, предава Daily Mail.

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811