Почитатели на Бионсе празнуват първия кънтри албум на певицата в родния й град

Любопитно 31.03.2024 18:03 Снимка: ДНЕС+

Почитатели на Бионсе празнуват първия кънтри албум на певицата в родния й град

"Много се гордеем с нея!" - усмихнати почитатели на певицата Бионсе в Хюстън с каубойски шапки, празнуват издаването на първия й кънтри албум, съобщи АФП, цитирана от БТА.

В родния град в Тексас на Бионсе, наричана от почитателите си Куин Би (Queen B.), беше организирано специално събитие по повод излизането на пазара в петък на албума Cowboy Carter, с който световната звезда отдава почит на кънтри културата на афроамериканците.

Десетки почитатели на певицата на ролкови кънки танцуваха под звуците на 27-те песни от албума, които диджей пускаше на открито в Хюстън.

"Тя е от Юга, тя е от Тексас...Беше въпрос на време да издаде албум изцяло с кънтри музика!", възкликна участничката в събитието Валерия Паскел.

С новия си албум 42-годишната изпълнителка отдава почит на произхода си и очиства имиджа на кънтри музиката като запазена територия само за бели мъже артисти.

"Чернокожа жена не може да пее кънтри? Забрави! Бионсе може да прави всякаква музика, всички чернокожи жени могат да правят каквото пожелаят", каза Линдзи Кукън, дошла да се забавлява на кънки с приятели, всички с каубойски шапки. "Бионсе винаги прави така, че да ни го припомни, това харесвам в нея. Много се гордеем с нея", продължава тя с широка усмивка.

През 2016 г. певицата стана обект на нападки от страна на консервативните среди, след като изпя кънтри хита си Daddy Lessons на церемонията за Наградите за кънтри музика.

"Новият й албум е брилянтен. С него научаваме произхода на кънтри музиката. Много хора не знаят, че кънтри музиката е започнала от нас, афроамериканците", каза Лашрия Хадли.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594