Любопитно 02.05.2023 11:06 Снимка: ДНЕС+
Пържените храни водят до депресия
Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".
Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието "Протоколи на Националната академия на науките" в САЩ.
Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.
Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.
Още по темата
CHF | 1 | 2.01778 |
GBP | 1 | 2.26558 |
RON | 10 | 3.93084 |
TRY | 100 | 5.65362 |
USD | 1 | 1.83957 |
Последни новини
- 09:37 Тежко ПТП в София - кола се вряза в багер. Шофьорът е постарадал
- 09:26 Европейците с ниски доходи трудно плащат разходите за жилище
- 09:17 Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров в комисията за митниците
- 09:14 Открадната глава от статуя на Рамзес Велики беше върната в Египет
- 09:05 ПП-ДБ искат забраната за пушене на обществени места да важи за всякакви устройства и наргилета
- 09:04 Доц. Кунчев с плашещи данни за коклюша у нас, иде епидемия
- 08:57 Автошествие на миньори и енергетици в защита на „Марица изток“
- 08:55 И на втора инстанция: 20 г. затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на "Черни връх"