
Любопитно 02.05.2023 11:06 Снимка: ДНЕС+
Пържените храни водят до депресия
Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".
Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието "Протоколи на Националната академия на науките" в САЩ.
Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.
Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.
Още по темата
![]() |
1 | 2.09113 |
![]() |
1 | 2.30722 |
![]() |
10 | 3.8214 |
![]() |
100 | 4.48586 |
![]() |
1 | 1.73821 |
Последни новини
- 02:23 Путин в среднощно изявление: Предлагаме нови преговори в Истанбул още на 15 май, без условия
- 21:21 "Спартак" Варна загуби на "Коритото" от Берое
- 21:03 Хороскоп за неделя, 11 май 2025 г.
- 19:36 Лъв XIV към кардиналите: Трябва да продължат ценното наследство на папа Франциск
- 19:24 Токсичен облак от хлор покри част от Каталуния след пожар в индустриална зона
- 19:12 БСП: Време е за еврото – няма да подкрепим референдума на Радев
- 19:01 Напредва строителството на новия път до Зографския манастир
- 18:49 Партията на Доган: Нашият избор е направен още преди 35 години. Ориентацията ни е евроатлантическа