Парижката седмица на модата се провежда за пръв път онлайн

Любопитно 06.07.2020 13:46 Снимка: ДНЕС+

Парижката седмица на модата се провежда за пръв път онлайн

Първата по рода си онлайн Парижка седмица на модата стартира днес без бляскави ревюта, поради кризата с коронавируса.

Парижката висша мода и мъжките седмици на модата са слети в едно цяло, като брандовете ще представят колекциите си чрез заснети филми и клипове, вместо да организират екстравагантните шоута.

Вирусът направи невъзможен традиционния формат на представяне на подиума - в помещение , претъпкано с хора под звуците на гръмка музика. Това накара дизайнерите в безпрецедентен опит за търсене на изход в индустрията да призоват за революция.

Модна къща „Ив Сен Лоран“, например, се оттегли от Седмицата на модата в Париж, насрочвайки дефилета по-късно тази година, пише БГНЕС.

Почитаемата френска марка „Хермес“, обаче, не се отказа от мъжките си шоута, които започват в четвъртък. Марката пусна свой филм в неделя. Ивиците са големият хит на „Хермес“ за мъжете следващата пролет и лято, както и традиционната му кожа, разбира се.

„Диор“ активира тежката артилерия за своето шоу на висша мода, което вероятно ще бъде най-важното събитие днес. Модният бранд ще представи филм за мечтани рокли, ръчно изработени, създадени след хиляди часове старателна работа.

 „За нас е голям шанс да стигнем до по-широка публика. И с филма вероятно хората ще са по-концентрирани върху образите, а не върху това кой седи на първия ред", изтъква италианецът Маурицио Галанте, сътрудник на „Диор“./БГНЕС

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987