Палачинки с бъз и сироп от ревен
Любопитно 10.12.2015 09:46
Тези палачинки с бъз и сироп от ревен са изключително ароматни, а свежите ягоди само допълват цялата вкусова феерия в устата ви. Отделете част от свободното си време, за да зарадвате с тях любимите си хора, а след първия опит определено ще можете с лекота да впечатлите и гостите си с изключителен и лесен десерт.
Съобразете броя на хората, които ще искат да похапнат от вкусните палачинки, а след това и количеството на продуктите, които ще ви бъдат необходими, за да направите приблизителната минимална бройка от тях. За приготвяне на 3-4 броя палачинки ще ви трябват следните продукти:
За палачинките:
– 1 чаена чаша брашно
– 1/2 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л. сода за хляб
– 1/8 ч.л. сол
– 1/4 ч .л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия
– 1 чаша айрян
– 2 средно големи яйца
– 25 гр. масло , разтопено и охладено
– 125 гр. нарязани ягоди (около 3/4 чаша)
– 3-5 глави бъз
За сиропа:
– 100 гр. ревен, почистен и ситно нарязан (около 3/4 чаша)
– 1/2 чаша вода
– 4 с.л. захар на кристали
– 1 с.л. лимонов сок
– 1/4 ч.л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне
За приготвяне на палачинките следвайте тези инструкции:
Смесете в купа брашно, бакпулвер, сода, сол и ванилия.
В друга купа разбийте яйцата и прибавете към тях айряна и разбъркайте добре.
Смесете сухите и течните съставки, разбъркайте добре и покрийте купата с домакинско фолио. Оставете я за 15 минути на стайна температура. След това добавете вътре маслото и ягодите и отново разбъркайте добре.
Загрейте на котлона тиган с незалепващо покритие и сложете малко масло на дъното му. Излейте вътре около 2 с.л. от приготвеното тесто и веднага поръсете отгоре палачинката с няколко цветчета бъз.
Пържете, докато станат златисто-кафяви на цвят.
За приготвяне на сиропа следвайте тези инструкции:
В тенджера сложете водата, захарта, лимоновия сок и ванилията.
Поставете на котлона и оставете да къкри за 2-3 минути или докато ревенът омекне, но не допускайте да стане на каша.
Прецедете течността и отделете в купа парчетата ревен. Върнете обратно прецедената течност в тенджерата и я оставете да заври за 5-10 минути, докато се сгъсти. Излейте сиропа в купа и оставете да се охлади.
Върху готовите палачинки сложете парчетата ревен и ги залейте със сироп преди сервиране. По желание добавете и парчета пресни ягоди и бадемови ядки.
Добър апетит! /lazara.bg
Съобразете броя на хората, които ще искат да похапнат от вкусните палачинки, а след това и количеството на продуктите, които ще ви бъдат необходими, за да направите приблизителната минимална бройка от тях. За приготвяне на 3-4 броя палачинки ще ви трябват следните продукти:
За палачинките:
– 1 чаена чаша брашно
– 1/2 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л. сода за хляб
– 1/8 ч.л. сол
– 1/4 ч .л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия
– 1 чаша айрян
– 2 средно големи яйца
– 25 гр. масло , разтопено и охладено
– 125 гр. нарязани ягоди (около 3/4 чаша)
– 3-5 глави бъз
За сиропа:
– 100 гр. ревен, почистен и ситно нарязан (около 3/4 чаша)
– 1/2 чаша вода
– 4 с.л. захар на кристали
– 1 с.л. лимонов сок
– 1/4 ч.л. ванилия на прах или екстракт 1/2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне
За приготвяне на палачинките следвайте тези инструкции:
Смесете в купа брашно, бакпулвер, сода, сол и ванилия.
В друга купа разбийте яйцата и прибавете към тях айряна и разбъркайте добре.
Смесете сухите и течните съставки, разбъркайте добре и покрийте купата с домакинско фолио. Оставете я за 15 минути на стайна температура. След това добавете вътре маслото и ягодите и отново разбъркайте добре.
Загрейте на котлона тиган с незалепващо покритие и сложете малко масло на дъното му. Излейте вътре около 2 с.л. от приготвеното тесто и веднага поръсете отгоре палачинката с няколко цветчета бъз.
Пържете, докато станат златисто-кафяви на цвят.
За приготвяне на сиропа следвайте тези инструкции:
В тенджера сложете водата, захарта, лимоновия сок и ванилията.
Поставете на котлона и оставете да къкри за 2-3 минути или докато ревенът омекне, но не допускайте да стане на каша.
Прецедете течността и отделете в купа парчетата ревен. Върнете обратно прецедената течност в тенджерата и я оставете да заври за 5-10 минути, докато се сгъсти. Излейте сиропа в купа и оставете да се охлади.
Върху готовите палачинки сложете парчетата ревен и ги залейте със сироп преди сервиране. По желание добавете и парчета пресни ягоди и бадемови ядки.
Добър апетит! /lazara.bg
![]() |
1 | 2.07846 |
![]() |
1 | 2.2556 |
![]() |
10 | 3.85583 |
![]() |
100 | 4.12653 |
![]() |
1 | 1.67911 |
Последни новини
- 10:15 Баскетболистите ни не успяха да се противопоставят и на Нидерландия
- 10:04 Домашен арест за петима от "Хелс Ейнджълс"
- 09:54 Малък самолет падна в Румъния, има загинали
- 09:45 Захарова: Срещата между президентите на Армения и Азербайджан в САЩ заслужава позитивна оценка
- 09:33 Съвременното робство в Обединеното Кралство достигна рекорден ръст
- 09:22 Макрон след разговор с Мерц и Стармър: Бъдещето на Украйна не може да бъде решено без Европа
- 09:17 Радев във Варна: Новата сглобка разпродава държавата
- 09:10 Продължава гасенето на пожарите: Най-тежко е край Сунгурларе