Отиват ли си мъжките кецове с къси панталони?

Любопитно 26.05.2022 13:48 Снимка: ДНЕС+

Отиват ли си мъжките кецове с къси панталони?

Мъжките кецове са универсална обувка, която отдавне вече е напуснала пределите на спортната зала и се е превърнала в идеалната обувка за ежедневието, която може да комбинирате почти с всичко. Тъй като настъпва лятото- сезонът, когато може отново да нахлузите любимите къси панталони, добре е да знаете кога и как да ги комбинирате със спортните си обувки. Независимо от това какви спортни обувки харесвате, има някои принципи, които ще ви помогнат да направите правилния избор според на модел.

Какви мъжки кецове за изберете според стила си? 

Първият от тези принципи е да избирате кецове, които да подхождат на стила и на цялостния ви гардероб. Не се поддавайте на тенденциите, защото те са просто мода, която скоро може и да премине. Вместо това изберете чифт, който допълва стила ви.  

Разнообразието от модели кецове е толкова голямо, колкото са и стиловете на обличане. 

Базовите модели кецове са тези, които почти всеки е имал в даден момент, като например Converse, Vans, Adidas Classic и други. Като цяло тези модели са достъпни, лесни за комбиниране и удобни. Те се комбинират чудесно с по-спортни къси панталони или къси дънки. 

За разлика от тях, луксозните модели, понякога дори и с доста изчистен дизайн, са много по-скъпи, тъй като са изработени от първокласни материали или просто заради името на марката са доста по-скъпи. Някои кецове мъжки, като моделите на Givenchy или Christian Louboutin са с уникални и модерни дизайни и са позиционирани във високата ценова гама. Изберете тези модели, ако гардеробът ви е модерен и съдържа дизайнерски дрехи, които чудесно се съчетават с тях. 

Ако гардеробът ви е класическите, ще се зарадвате да знаете, че класическите модели мъжки кецове от осемдесетте и деветдесетте години на Nike Air Max, Reebook Pump, Asics отново са на мода. Те идеално се съчетават със спортни къси панталони. 

Изберете мъжки кецове според случая 

Второто правило е да избирате мъжките кецове в зависимост от случая. 

Тъй като през лятото най-често се носят къси панталони, добре е да изберете кецове, които да подхождат на този тип облекло. Ако панталоните са спортни и като цяло искате да създадете една по-небрежна и спортна визия, изберете модел мъжки кецове от плат, като класическите модели на Converse или Sprandi, които може да намерите в магазините на ССС в цялата страна или лесно, бързи и сигурно да закупите в онлайн портала на ССС. 

Кецовете се асоциират със спортно облекло, но това не означава, че не може да ги съчетаете и с по-официални визии. Ниските кожени кецове в тъмни цветове като черно или тъмно синьо, като моделите на Lacoste или Converse например, идеално се съчетават с прави панталони, риза и блейзър, стил, който е подходящ както за офиса, така и за вечерно излизане. 

Белите маратонки са абсолютната класика, която не трябва да липсва в нито един мъжки гардероб. Тези обувки винаги са на мода и се съчетават с почти с всичко и идеално подхождат на къси панталони или къси дънки. Важно да се грижите за тях подобаващо, за да са винаги чисти и бели. 

Смесицата на стилове е на мода, така че все по-често ще виждаме и комбинацията от официален мъжки костюм и чифт спортни обувки. Ако се усмелите да съчетаете спортното с официалното, изберете кецове, които са в неутрални цветове, без детайли и от кожа или велур. Правилото е колкото по-семпли, толкова по-добре. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648