Носител на кулинарен Оскар ще готви във варненския “Мусала Палас”
Любопитно 28.11.2007 17:02
Кулинарният майстор Мауро Колагреко ще демонстрира уменията си във варненския Гранд хотел Мусала Палас. За ценителите той е подготвил една гастрономическа наслада с формата на: мариновани скариди с манго и гранит от лайм, задушени диви гъби с булгур и гъбен бульон, калмари с пушена сланина и емулсия от магданоз и парфе от кафе, сладолед от кардамон и сняг от козе сирене. Към всеки компонент от менюто Шеф Мауро е подбрал внимателно вино, което да допълни и разкрие вкусовите качества на ястията.
Мауро Колагреко е на 30 години и е аржентинец по произход. Пристига във Франция преди 7 години и за този кратък период прави шеметна кариера. Работил е в Париж за Ален Пасар в „L’Arpege”, където се издига до заместник-шеф, за Ален Дюкас в „Plaza Athenee” и за Ги Мартин в „Grand Vefour”. Всеки един от тези ресторанти е носител на най-високата оценка по „Michelin” – три звезди.
През 2006 г. шеф Мауро отваря собствен ресторант със звучното име Mirazur в Ментон - живописно градче на брега на Френската ривиера. За своето кратко съществуване, ресторантът му вече е удостоен с една звезда от най-престижния кулинарен справочник „Michelin”. Мауро Колагреко получава 17 от максимум 20 точки по скалата на „Gault Millau” – вторият по авторитет ресторантски справочник в света и е обявен за „Откритие на Франция за 2007 г.”.
Стилът на Мауро Колагреко е изключително изчистен. Стреми се да изпъкне характера на самия продукт, който винаги е подбран да бъде пресен и с най-високо качество. В градината на своя ресторант, шеф-готвачът отглежда билки и цветя, които къса малко преди готвене, а рибата и морските дарове купува сам пресни всяка сутрин.
С продукти, които могат да се намерят на българския пазар, шеф Мауро ще демонстрира своето модерно виждане за средиземноморската кухня. Той е подготвил специални менюта, които ще представи на всички гурме-ценители в ресторант Мусала Палас от 27 до 30 ноември, заедно със своя заместник-шеф Давид Кано.
Мауро Колагреко е на 30 години и е аржентинец по произход. Пристига във Франция преди 7 години и за този кратък период прави шеметна кариера. Работил е в Париж за Ален Пасар в „L’Arpege”, където се издига до заместник-шеф, за Ален Дюкас в „Plaza Athenee” и за Ги Мартин в „Grand Vefour”. Всеки един от тези ресторанти е носител на най-високата оценка по „Michelin” – три звезди.
През 2006 г. шеф Мауро отваря собствен ресторант със звучното име Mirazur в Ментон - живописно градче на брега на Френската ривиера. За своето кратко съществуване, ресторантът му вече е удостоен с една звезда от най-престижния кулинарен справочник „Michelin”. Мауро Колагреко получава 17 от максимум 20 точки по скалата на „Gault Millau” – вторият по авторитет ресторантски справочник в света и е обявен за „Откритие на Франция за 2007 г.”.
Стилът на Мауро Колагреко е изключително изчистен. Стреми се да изпъкне характера на самия продукт, който винаги е подбран да бъде пресен и с най-високо качество. В градината на своя ресторант, шеф-готвачът отглежда билки и цветя, които къса малко преди готвене, а рибата и морските дарове купува сам пресни всяка сутрин.
С продукти, които могат да се намерят на българския пазар, шеф Мауро ще демонстрира своето модерно виждане за средиземноморската кухня. Той е подготвил специални менюта, които ще представи на всички гурме-ценители в ресторант Мусала Палас от 27 до 30 ноември, заедно със своя заместник-шеф Давид Кано.
![]() |
1 | 2.09314 |
![]() |
1 | 2.24705 |
![]() |
10 | 3.85484 |
![]() |
100 | 4.15759 |
![]() |
1 | 1.69116 |
Последни новини
- 12:36 След игра с огън, дете предизвика пожар, изпепелил 3 къщи и кола в с. Блъсково
- 12:31 Зоопарк в Дания приканва гражданите да даряват домашните си любимци за храна на хищниците
- 12:24 The Guardian: Тръмп тревожно губи логическата нишка в разсъжденията си
- 12:19 Обнародваха промените в Закона за движението по пътищата: Глобите от тол камерите започват
- 12:16 Анализ на 5000 години история сочи към предстоящ колапс на цивилизацията
- 12:11 Стъки обяснява в ефир защо бие жена в клетка по време на коктейл
- 12:08 Медведев: Отмяната на мораториума върху ракети със среден и малък обсег е нова реалност
- 12:01 Върховният съд на Бразилия наложи домашен арест на бившия президент Жаир Болсонаро