На прага на изтощението ли е кралица Рания

Любопитно 26.05.2023 18:28 Снимка: ДНЕС+

На прага на изтощението ли е кралица Рания

"Хора, може ли малко да намалим темпото?" Едва ли някой би предположил, но това са думи на йорданската кралица Рания. В публикация на официалния й профил в Instagram преди ден, тя написа, че има нужда за малко да си поеме дъх.

Разбира се, това не е някакво оплакване. Точно обратното - Рания и съпругът й крал Абдула имат поредица поводи за радост в последните дни. Отпразнуваха дипломирането на дъщеря си Салма от университета в Южна Калифорния. Малко преди това пък бяха в Лондон за коронацията на крал Чарлз.

Обратно в Йордания Рания беше сред основните действащи лица и организатор на моминското парти на Раджуа ал Саид - бъдещата съпруга на най-големия й син принц Хюсеин. Напрегната програма дотук, нали?

Само че нещата продължават със същата скорост. На 25 май през деня Рания и съпругът й присъстваха на дипломирането на най-малкия си син принц Хашем. Той завърши гимназия в престижната Кралска академия в Мадаба, Йордания.

На събитието присъства цялото кралско семейство - родителите Рания и Абдула, както и двете сестри на Хашем Иман и Салма, и по-големият му брат - престолонаследникът принц Хюсеин.

Вечерта мина под съвсем друг знак - на 25 май Йордания празнува своята независимост и кралското семейство беше заето с официалното честване на празника. Кралицата отново няма да успее да си поеме дъх, защото следващата седмица на 1 юни ще бъде сватбата на Хюсеин и Раджуа ал Саид.

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319