Модни съвети за работещи дами

Любопитно 25.10.2021 15:58 Снимка: ДНЕС+

Модни съвети за работещи дами

На пръв поглед вашият стил изразява кои сте вие. При първа среща, вашият събеседник ще придобие представа за вас първоначално само от това как изглеждате и как сте се облекли. Следователно е решаващо да се представите в най-добрата си светлина. Вашият личен стил ще бъде най-добрият ви съюзник за вашето спокойствие в офиса, независимо дали работите в голяма компания или от вкъщи. Контролът на външния ви вид ще ви доведе до ранга на активни и заслужаващи доверие жени, които се грижат за имиджа си. Трябва да следвате няколко лесни съвета, които ще ви помогнат по-лесно да определите какво да носите в офиса и как да изглеждате максимално добре.

Трябва да знаете дрескода на вашата компания

С други думи, трябва да сте наясно какво е позволено и на какво се "мръщят". Съветваме ви например да не ходите на работа с кецове, ако вашата компания препоръчва рокля, която не е ежедневна. За щастие компаниите стават все по-гъвкави относно дрес кода, който да следват. Малко от тях изискват строго официален тоалет. И всичко в крайна сметка е въпрос на баланс. Разбира се, ако работите в компания за спортни стоки и принадлежности, нормалният начин на обличане би бил дамски спортни комплекти и маратонки, но ако работите в банка ще ви се налага да обличате официални рокли и обувки на висок ток.

Професионален дрескод

Това е най-консервативният офис дрескод. Това традиционно бизнес облекло за индустрии като финанси, банкиране, и право. Костюм или панталон и риза с копчета (често с вратовръзка) или пола-молив с дължина до коляното и сако и са изискванията за бизнес професионална рокля. 

Официален дрескод

Този дрескод е присъщ като за церемонии по награждаване и благотворителни вечери. За това носете костюм или пола с тъмен цвят, ризи и рокли. Завършете визията си с минималистичен колан и бижута или копчета за ръкавели.

Ежедневен дрескод

Бизнес ежедневният дрескод не означава непременно небрежно - това всъщност означава, че не е нужно да носите костюм и вратовръзка. Бизнес ежедневното работно облекло обикновено включва риза с яка (риза с копчета или поло) или пуловер отгоре, с долнище, панталони или пола-молив в долната част. Може също да искате да добавите блейзър или спортно палто, но не е задължително да имате костюм по поръчка. 

Поддържайте грима, косата, и маникюрът си в топ форма

За да направите добро първо впечатление е нужно да се облечете добре, но на втори поглед се забелязват и детайлите като добре поддържан маникюр, оформена прическа, и грим. Това са неща, за които всяка жена се грижи, но когато става въпрос за ежедневието в офис, понякога забравяме за тях. Не прекалявайте с грима, но и се постарайте да слагате малко количество всеки ден и да разнообразявате вида си с различни цветове и вариации. Дори малко хайлайтър на върха на скулите може да промени тотално образът ви и да ви придаде един свеж вид. Ако не харесвате дългите нокти винаги е добър вариант да имате едни поддържани къси нокти с лек френски маникюр. Нямате време за поддръжка? Не се притеснявайте! В днешно време дори най-бавната процедура, като пиленето на нокти е улеснена, чрез използването на електрическа пила за нокти, която спестява време и е доста по прецизна от механичната. 

Косата на една жена е от изключително голямо значение за цялостната и визия. Дори и да не сте фен на големите прически и топлинната обработка, можете да закупите страхотни продукти за коса, които да придават на косата ви страхотен обем.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448