Мат Деймън, Stillwater, Аманда Нокс и защо е бясна на актьора заради филма

Любопитно 02.08.2021 19:50 Снимка: ДНЕС+

Мат Деймън, Stillwater, Аманда Нокс и защо е бясна на актьора заради филма

Прекрасно знаем, че Мат Деймън не би пропуснал възможност да се снима в добър филм. Е, като не броим "Аватар", разбира се - решение, заради което актьорът сигурно съжалява и до днес.

Може и така да е, но пред него има още доста филми, в които да участва. Някои ще му донесат успех, други не, а трети и малко проблеми. Точно това може да се случи със Stillwater.

Филмът ще покаже отчаяните опити на един баща (Деймън) да докаже на света, че дъщеря му не е убийца и да я измъкне от затвора. Всъщност сюжетът е базиран на истинската история на Аманда Нокс, която през 2007 г. е призната за виновна за убийството на Меридит Керчър в Перуджа, Италия.

Присъдата ѝ бива отменена през 2015 г., когато истинският убиец бива подведен под отговорност за делата си. Нокс обаче не е никак доволна от факта, че Мат Деймън и продуцентите на Stillwater са направили филма, без дори да се консултират с нея.

В Twitter Аманда Нокс, която в последствие написа книга за преживяното, напада филма. "Дали моето име ми принадлежи? Ами лицето ми? Какво остава за моя живот? Моята история?", пише гневно американката. Тя продължава с твърдението, че си задава тези въпроси всеки път, когато някой се опита да изкара пари от лицето, името и историята ѝ, пише Daily Mail.

А според Нокс най-пресният пример е Stillwater. Тя цитира интервю на режисьора на филма Том МакКарти пред Vanity Fair, в което той казва, че филмът е базиран именно на историята на Аманда Нокс. Самата тя е разгневена от факта, че през всичките години, в които делото се е водило, е имало много премеждия и ситуации, над които не е имала никакъв контрол.

Призовава Том МакКарти и Мат Деймън да гостуват в подкаста ѝ, за да може да изложи гледната си точка. Премиерата на Stillwater в САЩ се състоя на 30 юли./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448