Любимият сандвич на Елизабет Втора

Любопитно 09.09.2023 16:14 Снимка: ДНЕС+

Любимият сандвич на Елизабет Втора

Кралските особи имат специфични предпочитания що се отнася до храната. Британското кралско семейство не се слави като особен експериментатор в тази сфера - кралицата, както и синът й, настоящият крал Чарлз, залагат на здравословни, но традиционни комбинации като задушена риба или месо със зеленчуци например.

Важна част от кулинарния ден в семейството е следобедният чай. А за покойната Елизабет Втора той задължително е трябвало да бъде придружен от един конкретен тип сандвич. Това разкрива Дарън Макгрейди - готвачът, работил в продължение на 15 години за нея, принцеса Даяна, както и принцовете Хари, и Уилям.

"Кралицата е яла сандвичи с мармалад от ягоди като дете в детската градина. Оттогава винаги ги хапва със следобедния си чай", казва Макгрейди във видео в собствения си канал в Youtube.

Снимка 631620

Източник: iStock

Както можем да се досетим, те не са трудни за приготвяне - необходим ни е бял хляб, малко масло и мармалад. В случая с Елизабет Втора е било важно сандвичите да са кръгли, за което хлябът е бил отрязван с кръгла форма.

Готвачът уточнява, че мармаладът се е правел в двореца Балморал от "страхотни шотландски ягоди директно от градината". Но ние, разбира се, можем да използваме и български за целта./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811