Лили Иванова създаде фондация, за да съхрани своето творчество

Любопитно 03.07.2023 14:44 Снимка: ДНЕС+

Лили Иванова създаде фондация, за да съхрани своето творчество

Създадена е фондация „Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира българската музика и култура в страната и чужбина, съобщават от екипа на примата на българската поп музика. Уточнява се, че Лили Иванова отдавна обмисля как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество. Затова във фокуса на дейността на фондацията първостепенно ще бъде съхраняване на творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и опазване на името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.

Фондацията на Лили Иванова ще акцентира върху популяризиране и разпространение на това огромно творчество, включително и след нейната кончина, чрез всички възможни аудио, видео, печатни форми и носители. 

В дългогодишната си кариера примата на българската поп музика доказа своя несломим дух и непрекъснат стремеж да следва световни професионални стандарти. Затова в бъдещата си дейност фондация „Лили Иванова“ ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби.

Цялото си наследство – духовно и материално, певицата прехвърля на фондацията. В задълженията на фондацията влиза „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и други“, се казва още в съобщението.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство. 

"С този свой акт голямата Лили Иванова завещава на най-голямата си любов – публиката, цялото си богатство – творчеството и всички активи от него", се казва още в съобщението.

CHF CHF 1 2.07229
GBP GBP 1 2.28245
RON RON 10 3.93662
TRY TRY 100 6.26186
USD USD 1 1.81482