Лили Иванова на рождения си ден: За мен най-скъпа е публиката

Любопитно 24.04.2024 13:21 Снимка: ДНЕС+

Лили Иванова на рождения си ден: За мен най-скъпа е публиката

Примата на българската естрада стои здраво стъпила на земята и не се интересува дали е с корона или без

Примата на българската поп музика Лили Иванова празнува рожден ден. Магия - не е ли това единствената дума, с която може да бъде наречена?

Всеки неин концерт дава отговори, които отдавна са минали границите на музиката. Защото Лили е много повече от висок професионализъм, строга дисциплина и пример за това как можеш да се задържиш на върха, без да изпращаш глупави послания или да търсиш евтин скандал.

Във всяка нейна провокация от сцената има смисъл, зад който стои труд, вдъхновение и любов, на което са способни само най-големите артисти.

Има песни, от които настръхваш, хора, които те карат да се усмихваш, думи, които те насълзяват, срещи, които не забравяш. Има и личности, които могат да ти дадат всичко това накуп.

И Лили Иванова е от тях!

Снимка: БТА

Ранните ѝ сценични изяви не са се ограничавали само с музиката. Съучениците й от Кубрат си спомнят, че тя е свирела на акордеон в специалната документална поредица на bTV "Лили Иванова на турне", посветена на музикалното й турне през 2022 г.

"Тя си беше малка такава и сега не е голяма, но като седне зад акордеона й се виждаше само главата", разказва Никола Хараламбиев.

Източник: Официална Facebook страница

"Още от малка - подвижна, тя е спортистка, взе първо място на земна гимнастика, беше много добро момиче. Аз имам само хубави спомени!", спомня си Димитър Хараламбиев.

"Във Варна, мисля, че улицата Шипка беше, N3, срещу киното, там се събирахме нашият набор и нейни приятели, тя беше звезда номер 1 във Варна. Нямаше мероприятие без нейно присъствие", спомнят си още те.

"Най-силното нещо, което ме ръководи, е чувството" - сподели примата на юбилея си по повод 80 години, пише LadyZone.

Снимка: Личен архив

Дългогодишна кариера, известност, за която държавните граници не важат, слава и толкова много песни, записани на ленти, плочи и най-вече в паметта на много българи. И е въпрос на доблест, след всичко това да можеш да кажеш:

Снимка: БТА/Екипът на Лили Иванова

"Слава Богу, стоя здраво на земята и не ме интересува дали съм първата, петата или десетата, дали съм с корона, дали съм без корона. Интересува ме само мнението на моята публика, аплодисментите и нейната оценка. Това за мен е... от това няма нищо по-скъпо. Това за мен е моята корона всъщност, ако трябва да говорим за корони. Аз не обичам тези сравнения, те не ми харесват."

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029