Личният гардероб на пионерката на пънк модата Вивиан Уестууд отива на търг

Любопитно 02.05.2024 15:23 Снимка: АР/БТА

Личният гардероб на пионерката на пънк модата Вивиан Уестууд отива на търг

Личният гардероб на революционната британска модна дизайнерка Вивиан Уестууд ще бъде продаден на търг в помощ на благотворителни каузи, които тя е подкрепяла през живота си.

Аукционната къща Christie's ще организира продажба на живо, която ще се състои на 25 юни в Лондон. Успоредно с това ще се проведе и онлайн търг. Очаква се да бъдат предложени около 200 артикула, обхващащи четири десетилетия от модата на пионерката на пънк модата. 

Екипът, който стои зад Christie's, излезе с изявление за медиите, гласящо: "Предварителната изложба ще отбележи необикновената визия на Уестууд със селекция от визии, които отбелязват важни моменти не само в кариерата й, но и в личния й живот. Това ще бъде уникална възможност за публиката да се срещне както с публичния, така и с личния свят на великата дама и да събере средства за каузите, в които тя така пламенно вярваше."

На търга ще бъдат представени някои от най-емблематичните модели, които е създала и носила. От облекла и обувки до бижута. Вивиан си отиде от този свят преди две години, на 81-годишна възраст. Тя е запомнена като бунтар и активист, своенравен до крайност човек, познат на целия свят. 

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027