Лиъм Хемсуърт заема мястото на Хенри Кавил в хитов сериал

Любопитно 30.05.2024 16:39 Снимка: ДНЕС+

Лиъм Хемсуърт заема мястото на Хенри Кавил в хитов сериал

Netlix публикува кратък видеоклип, в който за първи път зрителите ще видят Лиъм Хемсуърт в главната роля в популярния фентъзи сериал "Вещерът". В първите три сезона, Хенри Кавил, познат още с ролята си на Супермен, изигра привлекателния вещер. Той е един от факторите, които направиха сериала любим на много от зрителите.

Феновете останаха шокирани през октомври 2022 г., когато създателите на продукцията и актьора заедно обявиха, че той ще напусне шоуто след третия сезон. Тогава стана и ясно, че звездата от "Игрите на глада" ще заеме неговото място.

При оттеглянето си Кавил написа в Инстаграм, че пътешествието му е било изпълнено с приключения, но е дошло времето, в което да остави медальона и мечовете си на Лиъм Хемсуърт.

От своя страна, бившият съпруг на Майли Сайръс изрази радостта и благодарността си, че му е дадена възможността да изиграе Белия вълк. Като огромен фен на колегата си и на продукцията, той осъзнавал, че летвата е много висока, но обеща да направи всичко възможно, за да пресъздаде Гералд по същия уникален начин, както го правеше колегата му преди него.

Сега е момента, в който зрителите ще разберат дали Лиъм ще успее да създаде по-изразена индивидуалност и ще избяга от досегашните си второстепенни образи. Засега актьорът предимно се славеше като "братът на Тор", "другия Хемсуърт", "този, който Катнис не избра в "Игрите на глада" или "бившият на Майли Сайръс".

Напускането на Хенри Кавил съвпадна с новината, че той ще се завърне в киновселената на DC като Човека от стомана. За жалост, щастието на феновете на супергероите не продължи дълго, защото малко по-късно, звездата обяви, че се оттегля и от тази роля.

"Вещерът" ще излъчи още два сезона и ще приключи след петата си част. Сериалът за Гералд от Ривия, е екранна адаптация на поредицата от фантастични разкази и романи, написана от полския писател Анджей Сапковски, посочва Variety. 

За момента от Netflix не са обявили дата за излъчването следващия сезон, но се очаква това да се случи много скоро.

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955