Лейди Гага, Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш и критиките им към Доналд Тръмп

Любопитно 01.06.2020 19:14 Снимка: ДНЕС+

Лейди Гага, Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш и критиките им към Доналд Тръмп

Доналд Тръмп със сигурност е американският президент, успял да обедини най-много звезди - тези, които не го харесват. Със своите непремерени изказвания и политики, той събра сериозно мнозинство от врагове в светските среди, които не пропускат поредния му гаф и винаги са на линия с остри реплики.

В последните дни Тръмп отново е обект на сериозна критика, а причината е убийството по време на арест на цветнокожия Джордж Флойд. Тo предизвиква вълна от размирици по улиците на много американски градове. Отново на висок глас се изрекоха исканията за равни прави на всички граждани и моментални мерки срещу расизма.

Бионсе първа използва възможността да сподели своето мнение с милионите си последователи в социалните мрежи. Тя публикува видео в Instagram с което иска справедливост за смъртта на Флойд. Не скри възмущението си от липсата на промяна в законодателството. Създаде и петиция, която много от феновете й подписаха.

Лейди Гага също бе емоционална в изразяването на позицията си. Тя обвини Тръмп в подбуждане на расистките настроения в страната. "Знаехме, че е глупак и расист още откакто встъпи в длъжност", написа тя.

Певицата е възмутена от това, че Тръмп е една от най-мощните политически фигури в света, а успява да предложи само "невежество и предразсъдъци", докато продължават да умират цветнокожи. Според нея, убийства като това на Флойд са в резултат на "системен расизъм и корумпирани системи", срещу които не се действа ефективно.

Гага определи себе си като "бяла, привилегирована жена", но е категорична, че винаги ще застава зад правата над тези, които са с различен цвят на кожата и това не им позволява да живеят нормално. Тя напомня, че Тръмп се е провалил и е време за промяна.

Тейлър Суифт, която също е от видните противници на американския президент, написа пост в Twitter, който се превърна в един от най-харесваните й - от над 108 хиляди души.

Тя се закани, че през ноември Тръмп ще загуби президентското място след изборите. Обвини го и, че е "подпалил с огъня на бялото надмощие и расизма" цялото президентство.

Били Айлиш също не скри гнева си от случващото се в Щатите и го изрази по своя бунтарски начин. Тя остана дълбоко възмутена от коментарите на Тръмп по адрес на протестиращите в Минесота, в които той ги нарече крадци и престъпници.

18-годишна звезда не спести нецензурните думи на Тръмп и изрази възмущението си от това, че той наистина изрича подобни думи. Пожела му и доста неприятни неща, които просто няма как да цитираме./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81785
GBP GBP 1 2.17235
RON RON 10 4.04431
TRY TRY 10 2.27811
USD USD 1 1.65147