
Любопитно 29.03.2021 11:05 Снимка: ДНЕС+
Криси Тейгън, с нейна рецепта за бърз дип и златни брускети
Всички харесваме бързите и вкусни рецепти. Особено в дните, когато времето ни за готвене е доста ограничено. Моделът и ТВ водещ Криси Тейгън явно е на същото мнение, защото на кулинарния й сайт Cravings е качила една такава рецепта.
Предложението за "епичен" дип, както го нарича самата Тейгън, в компанията на препечени брускети е чудесно, особено за петък вечер, когато сме повече от всеки друг ден изтощени.
Няколко пресни продукта и подходящите подправки плюс пясна и вкусна багета, и вечерята ни е готова. А гъстият и ароматен сос на звездата става бързо и въобще не се налага заради него да бдим с часове над котлона.
За целта Тейгън препоръчва да използваме чугунен тиган, но и всеки друг би свършил работа. Друго е по-важно в случая.
Какво ни трябва
- 1 френска багета, нарязана по диагонал на филии и разделена на 4 филии
- 1/4 чаша зехтин
- 2 ч. л. чесън на прах
- 400 гр. доматен сос
- 450 гр. настъргана моцарела
- 120 гр. тънко нарязан салам пеперони
- 2 ч. л. италиански микс от подправки - босилек, риган, розмарин, мащерка, градински чай или кориандър (в случай че не разполагаме с готов такъв, слагаме на вкус сушени подправки, като даваме превес на ригана и мащерката)
- пресен нарязан босилек, за гарнитура
Какво ги правим
Първо пускаме фурната на 200°С, за да загрее. През това време подготвяме багетите - заливаме ги със зехтин, поръсваме с чесън на прах (или с пресния и смлян вариант), след което ги редим върху хартия за печене.
След това се заемаме с дипа, като хвърляме едно око на фурната, за да не изпуснем багетите. Загряваме тигана, докато стане горещ, изсипваме доматения сос, моцарелата, тънко нарязаните резани пиперони и овкусяваме с италианската подправка или със съответния микс от сушени билки, подготвени лично от нас.
Държим ги на тих огън, докато сосът се сгъсти и шупне, а моцарелата се разтопи. Трябват им 10-12 минути.
Изпичаме филийките до златисто и ги сервираме с дипа отгоре, като преди да ги сложим на масата, поръсваме със ситно нарязания пресен босилек./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.08867 |
![]() |
1 | 2.25638 |
![]() |
10 | 3.85552 |
![]() |
100 | 4.07859 |
![]() |
1 | 1.67767 |
Последни новини
- 19:31 Официално: Алжирски халф е шестият нов на "Герена"
- 19:19 След двете катастрофи за ден на едно място: Поставят колчета на пътя Мездра – Ботевград
- 19:04 Норвежка магистрала пропадна заради свлачище, един човек е изчезнал
- 18:51 Научен пробив: иРНК ваксина може да се окаже универсален лек срещу рака
- 18:39 Какво да разчистим у дома в края на лятото
- 18:26 Веласкес призна за ново попълнение на "Герена" и заяви: Фокусът вече е първенство, Купа и Суперкупа
- 18:14 Напълно потушен е пожарът в кравефермата край Лясковец
- 18:01 Никола Николов - Паскал имал тумор в мозъка, поиска по-лека мярка за неотклонение