Любопитно 29.03.2021 11:05 Снимка: ДНЕС+
Криси Тейгън, с нейна рецепта за бърз дип и златни брускети
Всички харесваме бързите и вкусни рецепти. Особено в дните, когато времето ни за готвене е доста ограничено. Моделът и ТВ водещ Криси Тейгън явно е на същото мнение, защото на кулинарния й сайт Cravings е качила една такава рецепта.
Предложението за "епичен" дип, както го нарича самата Тейгън, в компанията на препечени брускети е чудесно, особено за петък вечер, когато сме повече от всеки друг ден изтощени.
Няколко пресни продукта и подходящите подправки плюс пясна и вкусна багета, и вечерята ни е готова. А гъстият и ароматен сос на звездата става бързо и въобще не се налага заради него да бдим с часове над котлона.
За целта Тейгън препоръчва да използваме чугунен тиган, но и всеки друг би свършил работа. Друго е по-важно в случая.
Какво ни трябва
- 1 френска багета, нарязана по диагонал на филии и разделена на 4 филии
- 1/4 чаша зехтин
- 2 ч. л. чесън на прах
- 400 гр. доматен сос
- 450 гр. настъргана моцарела
- 120 гр. тънко нарязан салам пеперони
- 2 ч. л. италиански микс от подправки - босилек, риган, розмарин, мащерка, градински чай или кориандър (в случай че не разполагаме с готов такъв, слагаме на вкус сушени подправки, като даваме превес на ригана и мащерката)
- пресен нарязан босилек, за гарнитура
Какво ги правим
Първо пускаме фурната на 200°С, за да загрее. През това време подготвяме багетите - заливаме ги със зехтин, поръсваме с чесън на прах (или с пресния и смлян вариант), след което ги редим върху хартия за печене.
След това се заемаме с дипа, като хвърляме едно око на фурната, за да не изпуснем багетите. Загряваме тигана, докато стане горещ, изсипваме доматения сос, моцарелата, тънко нарязаните резани пиперони и овкусяваме с италианската подправка или със съответния микс от сушени билки, подготвени лично от нас.
Държим ги на тих огън, докато сосът се сгъсти и шупне, а моцарелата се разтопи. Трябват им 10-12 минути.
Изпичаме филийките до златисто и ги сервираме с дипа отгоре, като преди да ги сложим на масата, поръсваме със ситно нарязания пресен босилек./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 2.05747 |
GBP | 1 | 2.31582 |
RON | 10 | 3.92989 |
TRY | 100 | 5.59208 |
USD | 1 | 1.81955 |
Последни новини
- 14:41 Проф. д-р Теодора Димитрова е новият декан на Факултета по обществено здравеопазване в МУ-Варна
- 14:36 Потреблението на изкопаеми горива достигна нови рекорди
- 14:30 Д-р Лидия Маринова е избрана за зам.-председател на ПК по здравеопазване на НСОРБ
- 14:27 Booking.com алармира за измами, генерирани от изкуствен интелект
- 14:21 Шикалкавене: Николай Марков обяви, че е бил изнудван с компромат за Ивелин Михайлов
- 14:17 ВАС: Реорганизацията на бул. "Витоша", "Патриарх“-а и ул. "Фритьоф Нансен" е незаконна
- 14:11 Николай Марков от "Величие" положи клетва през втория ден от 50-ото НС
- 14:07 Депутатите избраха седем заместник-председатели на парламента