Кралицата: Притежавах единствено името си, а Хари и Меган взеха и него

Любопитно 16.01.2024 13:36 Снимка: ДНЕС+

Кралицата: Притежавах единствено името си, а Хари и Меган взеха и него

С обръщението Лилибет я наричали баща й и съпругът й

Много от внучките и правнучките на покойната кралица с гордост носят "Елизабет" като средно име в знак на почит към любимия матриарх на семейството.

Но Хари и Меган отидоха още по-далеч, кръщавайки дъщеря си Лилибет. Именно по този начин са се обръщали бащата и съпругът на покойния монарх към нея, като са го използвали и някои от най-близките й приятели.

Кралицата е била толкова разстроена от решението на херцозите на Съсекс, че дори споделила с помощниците си: "Не притежавам дворците, не притежавам картините, единственото нещо, което притежавам, е името ми. И сега те го взеха."

Вероятно Хари и Меган не са имали намерение да причинят дискомфорт на Кралицата, като решението им да кръстят дъщеричката си на нея, е била единствено с цел да покажат уважението си към личността й. 

Те обаче сериозно са сбъркали в преценката си, още повече, че покойната Елизабет II нито веднъж не видя внучката си на живо.

Снимка: АP/БТА/ bbc.com/Misan Harriman/Duke and Duchess of Sussex

Припомняме, че човек от двореца издаде, че никой от екипа на Елизабет не я бил виждал толкова гневна, колкото в деня, в който излезе новината за това как принц Хари и Меган са кръстили момиченцето си./dir.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027