Коя е новата Мис Вселена

Любопитно 20.11.2023 14:21 Снимка: ДНЕС+

Коя е новата Мис Вселена

23-годишната Шейнис Алондра Паласиос Корнейо от Никарагуа беше коронясана за Мис Вселена 2023 г. на годишния конкурс за красота, който се проведе преди броени дни в столицата на Ел Салвадор - Сан Салвадор. В надпреварата участваха общо представителки на 84 страни.

Победителката е висока 180 см, има кафяви очи и кестенява коса. През 2021 г. тя представи страната си и в конкурса Мис Свят. Красавицата е родена в Манагуа и е учила масови комуникации в Централноамериканския университет.

23-годишната Паласиос е първата състезателка от нейната страна, която печели конкурса, според E! News.

В официалния Instagram профил на конкурса Мис Вселена е написано, че победителката ще се фокусира върху работа с организации, занимаващи се с психичното здраве, вдъхновена от собствените й борби с безпокойството.

Антония Порсилд от Тайланд се класира за първа подгласничка. Другите състезателки, които попадат в топ 10, са втората подгласничка Морая Уилсън от Австралия, колумбийката Камила Авела, Изабела Гарсия-Мансо от Ел Салвадор, Камила Ескрибенс от Перу, Мишел Дий от Филипините, Карла Гилфу Асеведо от Пуерто Рико, Атенеа Перес от Испания и Даяна Силва от Венецуела.

Мис Тайланд

Мис Вселена 2022 Р'Бони Габриел от САЩ връчи на Паласиос короната. Точно както в миналите години, състезанието включваше кръг с бански костюми, вечерни рокли и сложни костюми, които представят страната на всеки състезател.

Имаше няколко исторически първи неща в тазгодишния 72-ри конкурс за Мис Вселена. 22-годишната Джейн Гарет от Непал стана първата състезателка със "закръглени форми", чиято фигура разчупи стереотипите, че красавиците в конкурсите трябва да са само слаби.

Мис Пакистан Ерика Робин пък е първата жена, която представи страната в състезанието, облечена в бурка по време на надпреварата по бански.

Мис Непал

Състезанието премина по план и не беше помрачено от факта, че собственикът на Мис Вселена, тайландската фирма JKN Global Group, подаде молба за обявяване на банкрут. Компанията, която купи Miss Universe Organisation за 20 милиона долара през 2022 г., обяви миналата седмица, че е подала петиция за "оздравяване на бизнеса", която беше приета от съда по несъстоятелността на Тайланд, според CNN.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194