Книга разказва за дивите нощи на сър Пол Маккартни

Любопитно 18.04.2024 17:34 Снимка: ДНЕС+

Книга разказва за дивите нощи на сър Пол Маккартни

Във "Всичко, от което се нуждаеш, е любов: Краят на Бийтълс" ключови фигури разказват за буйния нрав на музиканта

Стана ясно как сър Пол Маккартни е прекарвал ежедневието си, по време на разцвета на The Beatles.

В книгата, озаглавена "Всичко, от което се нуждаеш, е любов: Краят на Бийтълс", музикантът, а и други ключови фигури, разказват за дивите години на бандата, когато кариерата на членовете й е била на върха. От написаното става ясно, че Пол често е прекарвал дните си с фенки, докато не се появила жената на живота му Линда.

"Често беше по хотелите с момичета. Имаше случай, в който с две фенки прекара три дни, без да излизат никъде", се пише.

На младини Маккартни е бил най-големият женкар в групата. "И след това се появи Линда. Те не се познаваха толкова добре, но тя му показа, че може да загърби момичетата, пиенето и наркотиците, и да се посвети на любовта", казва приживе Рон Кас, ръководителят на звукозаписната компания, в която групата записва.

"Линда се засече с тези въпросни момичета, с които Пол прекарваше дните и нощите си. От момента, в който тя влезе в хотелската му стая, те станаха неразделни."

Пол и Линда, 1972 г.

Пол и Линда, 1972 г.

Снимка: Getty Images

Режисьорът Дейвид Пътнам, който през годините е работил с "Бийтълс", също участва в книгата. Там казва, че според него Пол "се гаврил с всичко, което може да ходи, но не изглежда като да го е правил нарочно или да го е искал." Самият музикант заявява вътре, че никога не е спазвал правилата и той най-много от другите ги е нарушавал. "Освен това в началото на всяко турне си набелязвахме фенки, които стоят на първи ред пред сцената и след шоуто се срещахме с тях", казва във "Всичко, от което се нуждаеш, е любов: Краят на Бийтълс" звездата.

81-годишният Макартни освен като талант, се слави и като любовчия. В края на 60-те години той излиза за кратко с актрисата Джейн Ашър, но й изневерява със сценаристката Франси Шварц. Знае се, че е имал връзка и с британския модел Анита Кокрън и с германската актриса Глория Макх. Линда е последната истинска любов на певеца докато смъртта й през 1998 г. не ги разделя. Понастоящем е женен за Нанси Шевъл.

CHF CHF 1 1.97878
GBP GBP 1 2.28913
RON RON 10 3.93187
TRY TRY 100 5.59205
USD USD 1 1.80029