Кейт Мидълтън и какъв е етикетът на кралското семейство за носене на слънчеви очила

Любопитно 20.08.2023 14:18 Снимка: ДНЕС+

Кейт Мидълтън и какъв е етикетът на кралското семейство за носене на слънчеви очила

Слънчевите очила са неизменна част от гардероба ни през лятото, а и не само. Те са въпрос на комфорт, предпазване на очите, но и добавяне на щипка шик към визията ни. Ако сме член на британското кралско семейство обаче, трябва да следваме строги правила за носенето им.

Последно видяхме Кейт Мидълтън и дъщеря ѝ - принцеса Шарлот, на трибуните на тенис турнира Уимбълдън със слънчеви очила. От цялото тенис събитие това е единственото място, където те имат право да са с тях.

При появата си на корта, както и при срещите с официалните лица на турнира, помощния персонал, момчетата и момичетата, които подават топките, както и със самите тенисисти, принцесата на Уелс е без очилата си.

Експертът по етикет Майка Майер, автор на книгата Modern Etiquette Made Easy, разяснява пред People основните правила, които членовете на кралското семейство спазват. Тя казва, че слънчевите очила са позволени по време на спортни събития на открито, както и когато климатът и околната среда го позволява, например официалното посещение на Уилям и Кейт в Карибския регион.

Щом обаче се окажат на закрито, членовете на кралското семейство трябва да свалят очилата. "Слънчевите очила не позволяват директен контакт с очите на събеседника, което е бариера по време на комуникацията. Когато ги свалим, това е знак за почтителност и уважение към човека срещу нас", казва Майер.

Всъщност тези правила са еднакво валидни и за всеки обикновен човек, който иска да прояви уважение към събеседниците си. Майер допълва, че когато не ги носим, мястото на слънчевите очила е в калъфчето и чантата. Не на главата, в джоба, закачени на блузата или на масата, на която седим.

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811