Каму Каму - суперхрана за младо и здраво тяло
Любопитно 17.04.2015 10:35
Каму Каму е малко храстовидно дърво, което е част от растителността в дъждовните гори на Амазонка, Перу и Бразилия. Ражда лилаво-червени плодове, подобни на череша.
Неотдавна то бе обявено за източника, съдържащ най-много естествен витамин С на Земята. Ценното растение е подсилено с малък арсенал от фитохимикали, които му помагат да се превърне в плода-суперзвезда сред храните.
Каму Каму съдържа около 60 пъти повече витамин С от портокала. Освен това е богат на аминокиселини, калий, бета каротен, калций, желязо, фосфор, витамини В и флаваноиди, които осигуряват силно ефективно почистващо, защитно, противовъзпалително, хидратиращо и хранително действие.
Каму Каму се използва за поддържане на имунната система в добро състояние, поддържане на отлично зрение, намаляване на възпаления и подобряване състоянието на белия дроб и предпазва от вирусни инфекции.
Растението подобрява също поддържа функциите на сърцето, кожата, очите, мозъка, сърцето и черния дроб.
Плодовете му са най-често препоръчвани за лечение на астма, глаукома, гингивит, хепатит, безплодие, мигрена, катаракта, атеросклероза, болест на Паркинсон. Те имат добро обезболяващо действие. Каму Каму е и отличен антиоксидант.
То помага за предотвратяване на генетични мутации, които участват във формирането на ракови образувания. Има изразен противовъзпалителен ефект, повишават шансовете на организма за зачеване и захранват матката.
Консумиран в суров вид, плодът се оказва истинска суперхрана.
Каму Каму вече присъства и в множество козметични продукти за лице и тяло. Екстрактът от тези дребни плодчета прави чудеса с кожата – стяга я, подобрява тонуса й, изглажда фините линии и бръчици, озарява тена, но най-вече действа като мощна антиоксиданта защита срещу свободните радикали.
По този начин не само поддържа младежкото излъчване, но и предпазва важните за него мастноразтворими витамини А и Е и мастни киселини от разграждане.
Племената от Амазония пък до ден днешен си приготвят тоник за подхранване на косата от плодовете Каму Каму.
За жалост растението в пресен вид не може да се намери на българския пазар. У нас Каму Каму може да се закупи под формата на биосок, във вид на капсули или прах. Прахът е много приятен и леко пикантен на вкус.
Не бива обаче да се съхранява на топло повече от една година, за да се запазят свойствата на витамин С./puls.bg
Неотдавна то бе обявено за източника, съдържащ най-много естествен витамин С на Земята. Ценното растение е подсилено с малък арсенал от фитохимикали, които му помагат да се превърне в плода-суперзвезда сред храните.
Каму Каму съдържа около 60 пъти повече витамин С от портокала. Освен това е богат на аминокиселини, калий, бета каротен, калций, желязо, фосфор, витамини В и флаваноиди, които осигуряват силно ефективно почистващо, защитно, противовъзпалително, хидратиращо и хранително действие.
Каму Каму се използва за поддържане на имунната система в добро състояние, поддържане на отлично зрение, намаляване на възпаления и подобряване състоянието на белия дроб и предпазва от вирусни инфекции.
Растението подобрява също поддържа функциите на сърцето, кожата, очите, мозъка, сърцето и черния дроб.
Плодовете му са най-често препоръчвани за лечение на астма, глаукома, гингивит, хепатит, безплодие, мигрена, катаракта, атеросклероза, болест на Паркинсон. Те имат добро обезболяващо действие. Каму Каму е и отличен антиоксидант.
То помага за предотвратяване на генетични мутации, които участват във формирането на ракови образувания. Има изразен противовъзпалителен ефект, повишават шансовете на организма за зачеване и захранват матката.
Консумиран в суров вид, плодът се оказва истинска суперхрана.
Каму Каму вече присъства и в множество козметични продукти за лице и тяло. Екстрактът от тези дребни плодчета прави чудеса с кожата – стяга я, подобрява тонуса й, изглажда фините линии и бръчици, озарява тена, но най-вече действа като мощна антиоксиданта защита срещу свободните радикали.
По този начин не само поддържа младежкото излъчване, но и предпазва важните за него мастноразтворими витамини А и Е и мастни киселини от разграждане.
Племената от Амазония пък до ден днешен си приготвят тоник за подхранване на косата от плодовете Каму Каму.
За жалост растението в пресен вид не може да се намери на българския пазар. У нас Каму Каму може да се закупи под формата на биосок, във вид на капсули или прах. Прахът е много приятен и леко пикантен на вкус.
Не бива обаче да се съхранява на топло повече от една година, за да се запазят свойствата на витамин С./puls.bg
![]() |
1 | 2.07846 |
![]() |
1 | 2.2556 |
![]() |
10 | 3.85583 |
![]() |
100 | 4.12653 |
![]() |
1 | 1.67911 |
Последни новини
- 22:54 Ванс: САЩ приключиха с финансирането на войната в Украйна, искаме мирно уреждане
- 22:52 Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Западна Турция, усетено е в почти цяла България
- 20:21 Хороскоп за понеделник, 11 август 2025 г.
- 19:35 Москва: ВСУ са създали схема за контрабанда на оръжия към украински престъпни групировки
- 19:25 "Мосфильм" застава зад най-новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов - "Спартак"
- 19:16 Захарова сравни отношенията между ЕС и Украйна с некрофилия
- 19:07 Красавици без никакви "подобрения" - финалистки на "Мис Созопол"
- 18:58 Тръмп е уверен, че сделката за Украйна е постижима