Какво символизира появата на котка в съня

Любопитно 26.08.2023 12:08 Снимка: ДНЕС+

Какво символизира появата на котка в съня

Сънищата са вълнували човечеството от незапомнени времена. Те често служат като прозорци към нашето подсъзнание, разкривайки скрити мисли, желания и страхове.

Сред безбройните символи, които могат да се появят в сънищата, котките заемат специално място. Тези загадъчни същества отдавна се свързват с мистерията, независимостта и интуицията.

И за да нямаме колебания - ето какво точно означава котката да навлезе в царството на нашите сънища.

Ако в съня си видим бяла котка, която се опитва да привлече вниманието ни, то тя вероятно отразява нашата вътрешна същност, която жадува за обич, любов, нежност и грижа. Ако животното е с изключителна красота, това символизира силното ни желание да намерим любовта и да се обвържем трайно с някого.

Но ако бялата котка е агресивна, то това е свързано с тъга и нежелание да приемем идеята, че не сме способни да постигнем стремежите и мечтите си.

Черна котка в съня пък често се тълкува като лош късмет, особено ако ни напада.

Според някои вярвания обаче, ако черната котка върви срещу вас, това е на добър шанс. И обратно - ако върви в обратна посока, означава, че тя отнася късмета със себе си.

Ако черната котка се появи в съня на самотна жена, то значи, че в живота ѝ има хитър и неискрен човек, който я мами в любовта. При обвързаните жени се тълкува като провал в личния интимен живот.

За бременната жена обаче новините са хубави, според Al Bawaba. Котката за нея е добро предзнаменование и предсказва появата на мъжка рожба.

CHF CHF 1 2.0066
GBP GBP 1 2.32757
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.43804
USD USD 1 1.79599