Как сексът на първата среща влияе на връзките!

Любопитно 20.10.2020 11:51 Снимка: ДНЕС+

Как сексът на първата среща влияе на връзките!

Сексът в самото начало на връзката - да или не? Експертите предупреждават, а звездните примери съветват да забравите за предразсъдъците. Нека да слушаме историите на обикновените жени.

Вярвате ли, че връзките, които започват със секс, могат да продължат? След разговор с експерти - енергийни терапевти и сексолози - открихме, че обикновено нищо добро секс на първата (и дори на третата) дата не свършва. Човек получава физиологично удовлетворение и той просто не се интересува да копае по-дълбоко. Жената се чувства използвана, съсипана, грешна.

Въпреки това се задълбочихме в звездни истории и открихме много примери за щастливи съюзи, които започнаха, колкото и да е странно, от леглото. Например, Аштън Къчър и Мила Кунис като цяло планираха да правят секс за приятелство и ... разчупиха собствената си схема. От друга страна, има много неща, които може да не знаем - знаменитостите са склонни да украсяват реалността.

И тогава решихме да се обърнем към обикновените жени с молба да споделят техните истории: защо са спали с мъж на първата среща.

Виктория, на 30 години

„Заедно сме в продължение на 10 години, в официален брак - 3 години. Като си спомня сега, спахме веднага - на първата среща. Защо? Просто много се искахме. През първата година от връзката ни живееха в различни градове, така че се срещахме само през почивните дни и т.н. Но и двата дни не ставахме от леглото. Година по-късно това вече не можеше да продължи така и той ми предложи да се преместя при него.Така се случиха нещата и сме щастливо женени.

Юлия, на 31 години

Бях на 21 години. Един мой приятел нае стая, заедно с един готин съквартирант. Харесвах го, но той имаше приятелка. Веднъж, на партито за рождения ден на същия този мой приятел, се напихме наистина и  спах с този тип. Ужасно ме беше срам, защото той не беше свободен и аз го знаех. Започнах да го избягвам, а той, за да ме види, убеждаваше приятели, уреждайки „произволни“ срещи.

В резултат на това след известно време той се раздели с приятелката си и започнахме да се срещаме.

Това продължи около три години, докато не издържах и го оставих. Впрочем с тази негова бивша приятелка станахме приятелки. И днес тя ми благодари че съм  отървала от него.

Дария, на 27 години

С бившия ми (първият сериозен роман) излизахме около три години. Връзката беше сложна: стигахме напред и назад милион пъти. Опитах се да го забравя, огледах се, но всичко не беше както трябва. В един момент - когато се събрахме отново, въпреки че и двамата разбрахме, че връзката е остаряла - бях запозната с един тип. Красив женкар. Нека го наречем Дима.  

Реших да отмъстя на приятеля си: Двамата с Дима започнахме да се мотаем заедно и дори да спим (просто да спим). И тогава започнах да спя (тук вече говорим за секс) паралелно с двама от тях: Срещнах се с единия и прекарах приятно с другия. На Дима не му пукаше, че не съм свободна. Беше му готино - друго момиче, с което можеш да правиш секс.

Но времето минаваше и ние се сближавахме все повече и повече, прекарвахме много време заедно. И един ден той ми каза: "Или отиди там, или остани с мен." И аз останах. Когато всичко започна, определено не смятахме, че това ще доведе до петгодишна връзка. Все още сме заедно и като гледам назад, все още не мога да разбера как се е случило това.

Марина, на 24 години

През 2013 г., в края на 11 клас, аз и майка ми отлетяхме за ваканция в Египет. Мама стана в 6 сутринта, отиде да закуси и си отдъхна край морето, а аз бях млада - исках да се забавлявам. Една вечер реших да отида в местна дискотека, да се запозная с момиче на моята възраст за забавление. И срещнах бъдещата си любов. Веднага се харесахме: впечатлението беше, че се познаваме от хиляда години - беше толкова лесно. След партито решихме да се оттеглим: разходете се и си побъбрите.

Тук звездите ни събраха: ние сме готини заедно, и двамата сме на почивка, никой не ни задължава за нищо. Същата вечер се случи всичко: без никакви дати и още повече връзки. Вярно, не се преструвах за нищо! Разбрах, че отивам в университет и животът ми тепърва започва - все още имам време да намеря човек. Но всичко се оказа обратно: започнахме връзка. Живеехме заедно три страхотни години! И двамата израснахме като личности - и отидохме по-далеч в различни посоки.

CHF CHF 1 1.80878
GBP GBP 1 2.19438
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.08337
USD USD 1 1.64355