Как най-добре да разположим бюрото в офиса

Любопитно 03.05.2021 17:01 Снимка: ДНЕС+

Как най-добре да разположим бюрото в офиса

Работата в офис с много хора има своите безспорни предимства и, разбира се, някои недостатъци, сред които по-трудна концентрация и вследствие на това - по-ниска продуктивност.

Проучване на експерти от лондонския University College си поставя за цел да установи, кое е най-доброто място за стола ни в офиса, за да сме максимално продуктивни и удовлетворени от работата си.

Изследването, проведено от екипа на Кърстин Сейлър, се базира на отговорите на 172 служители на техническа компания в Лондон, които работят в общи помещения. Те трябвало да оценят своята продуктивност, способност за концентрация и на финала – удовлетворението от работата си.

Резултатите показали, че както в ресторантите, така и в офисите, хората предпочитат да сядат с гръб към стената, а не в средата на помещението. Причината за това е, че онези служители, в чието полезрение попадат много колеги, доста по-лесно се разсейват и губят производителност.

Също така, онези, които седят по-близо до прозорците, са по-продуктивни от онези, които работят успоредно на стените, пише Daily Mail. Затова най-доброто работно място за работа в офиса е с гръб към стената и близо до прозореца. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709