Как Джейми Оливър променя диетата си, за да отслабне?

Любопитно 08.10.2021 13:11 Снимка: ДНЕС+

Как Джейми Оливър променя диетата си, за да отслабне?

Британският шеф готвач Джейми Оливър е сред любимците в хранителната индустрия и един от най-върлите привърженици на здравословната кухня.

И въпреки това, покрай всичките му кулинарни предавания, книги и прочее дейности, свързани с храната, и той е напълнял малко. По-важното е, че е намерил бърз и безболезнен начин да се справи с проблема.

В скорошно интервю за Radio Times кулинарният гуру споделя как е успял да свали 12 килограма, и то благодарение на няколко елементарни промени в менюто си. И въобще не гладува, даже хапва повече, отколкото преди да се подложи на въпросната диета.

"Намалих месото, увеличих зеленчуците, започнах да спя и да се движа повече", обяснява накратко той. И не се лишава от нищо, а се придържа към по-скромните порции.

Но Оливър не просто е вдигнал количеството на зеленчуците в ястията си. Добавил е и някои нови, като водораслите. А те са щедри на йод и изключително хранителни, както уточнява самият Джейми.

Готвачът е включил и нови играчи в закуската си - ядките. Предприел е и по-умерен подход към алкохола. Не го е преустановил напълно, а си позволява по някоя и друга чашка само през почивните дни, съобщават още от Eat This, Not That!./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448