
Любопитно 14.12.2021 11:32 Снимка: ДНЕС+
Как да си приготвим и съхраняваме чеснова паста
Настанат ли хладните месеци и вирусните инфекции зачестяват. А от деца знаем, че храната е особено важна за това как се справяме с тях. И една от съставките, които безотказно се препоръчва при простудни заболявания, е чесънът.
Освен в ястия обаче, можем да го консумираме и под формата на чеснова паста.
Тя е най-бързият начин да добавим чесън към което и да блюдо - от сос за салата до мариноване на месо. Ние лично я обожаваме върху препечени филийки. The Kitchn ни предлагат най-бързият и ефективен начин да я приготвим.
Той се базира на книгата с рецепти на Джулия Тършън. Тя казва, че приготвя тази паста два-три пъти в годината, а в останалото време не й се налага да чисти и реже на дребно чесън, защото вече има заготовка.
Именно заради това първоначалната работа по приготвянето е малко в повече. Джулия съветва да си пуснем филм и да започнем да белим скилидки чесън - колкото повече, толкова по-добре. След това ги пускаме в блендер и добавяме зехтин до получаването на гладка кремообразна смес.
Готовата смес слагаме в силиконова форма, замразяваме, след което режем на кубчета и прибираме в контейнери отново във фризера. След това сме готови всеки път, когато ни потрябва чесън за някое ястие./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.0974 |
![]() |
1 | 2.30749 |
![]() |
10 | 3.82088 |
![]() |
100 | 4.4813 |
![]() |
1 | 1.73128 |
Последни новини
- 19:31 Мерц: Прекратяването на огъня в Украйна може да бъде подписано този уикенд
- 19:22 Мерц към Тръмп: Дайте ни нулеви мита
- 19:13 Израел прехвана ракета, изстреляна от Йемен
- 19:05 Унгария експулсира двама украински дипломати
- 18:55 Фон дер Лайен ще се срещне с Тръмп, но не и преди "конкретен търговски пакет"
- 18:46 Съд в Кипър осъди две унгарки за незаконна продажба на имоти в Северен Кипър
- 18:37 Йотова приема за лична мисия защитата на образованието и авторитета на българския учител
- 18:28 Тръмп: 80% мита върху китайските стоки изглеждат добре