Любопитно 29.08.2022 10:00 Снимка: ДНЕС+
Как да си организираме перфектния пикник
На много от нас морето вече ни липсва. Щом пък се сетим, че не след дълго изпращаме така любимото лято, започваме леко да се натъжаваме. И въпреки че юли и август се славят като най-горещите и безгрижни месеци, септември и дори октомври изобщо не са за изпускане - и през есента можем да правим редица дейности на открито, радвайки се на вече мекото слънце.
Един от фаворитите ни е пикникът сред природата. Освен прекрасно прекараното време със семейството и приятелите, задължителен елемент е прословутата (най-добре плетена) кошница, пълна с храна.
Независимо дали сме разпънали кърпа на плажа или хапваме на поляна, пикникът изисква малко въображение и добра подготовка. За тези, които все още не са сигурни какво да приготвят, ето няколко идеи за менюто от Star Insider.
Хумус
Какво е пикник без разядка? Ето и най-прекрасното решение - купички с хумус в компанията на гризини и брускети, поръсени с червен пипер.
Сирене
Българското сирене е идеално както за възбуждане на апетита, така и като добавка към основно ястие. Може да го добавим в сандвич или да го хапваме отделно.
Наденички
Какъвто и вид наденички да изберем, няма да сгрешим. Чудесно се допълват и от хляба, и от разтопените жълти сирена.
Яйца
Може да ги използваме за какво ли не - като добавка към салатата или сандвича, като разядка или дори да ги хапнем самостоятелно. А може и да опитаме т.нар. шотландско яйце - традиционна британска закуска, при която твърдо или рохко сварено яйце се увива в кайма, покрива се с галета, и се пече или пържи. Само трябва да внимаваме да не излагаме яйцата дълго време на слънце.
Бадеми
Печени или сурови, въпрос на вкус. Хрупкавите бадеми са супер предястие и здравословна закуска.
Топли багети
Няма нищо по-хубаво от прясно изпечения хляб. А багетата е истинско олицетворение на пикника. Колкото по-хрупкава е коричката, толкова по-добре.
Капрезе шишчета
Ето бърз и лесен вариант за салата Капрезе по иновативен начин - на шишчетата се нанизват чери домати, резени моцарела и листа босилек. Така имаме италианска класика с нов прочит.
Домашно сладко
Ако ни се хапва сладичко, домашният конфитюр е нашето нещо. Особено на препечена филийка - ягодово или кайсиево, няма значение, важното е да ни е любимо.
Плодови шишчета
Отново на шиш може да забучим и различни плодове. Тук може да експериментираме с ягоди, банани, киви, портокал, смокини, грозде и т.н.
Освежаващи коктейли
Ето една семпла, но същевременно изключително свежа и лека идея. В кана наливаме студена вода и към нея добавяме резенчета портокал, боровинки, ягоди и мента. Получаваме ударна доза здраве и енергия.
Още по темата
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.24061 |
RON
|
10 | 3.84295 |
TRY
|
100 | 3.87452 |
USD
|
1 | 1.65945 |
Последни новини
- 21:02 Хороскоп за събота, 27 декември 2025 г.
- 19:36 Тръмп: САЩ нанесоха смъртоносен удар срещу "терористичната сган" ИДИЛ в Нигерия
- 19:25 Китай превръща Хайнан в безмитна врата към пазара от 1,4 милиарда души
- 19:15 Финансистът Виктор Папазов: За руските съдебни искове и бъдещето на ЕС
- 19:05 Япония прие рекорден бюджет за отбрана
- 18:54 Junge Welt: Атентатът срещу руския генерал Сарваров е акт на отчаяние
- 18:43 Специалисти: Хранителните стоки са поскъпнали с 35-50 процента и повече
- 18:31 Михаил Хазин: САЩ предават на Русия цяла Източна Европа, включително България