iPhone, Samsung Galaxy Note 20 и с кои смартфони могат да снимат “Апокалипсиса” в Калифорния

Любопитно 13.09.2020 17:00 Снимка: ДНЕС+

iPhone, Samsung Galaxy Note 20 и с кои смартфони могат да снимат “Апокалипсиса” в Калифорния

Ето че стигнахме до деня, в който можем и трябва да обсъдим с кой модел смартфон да снимаме "Апокалипсиса".

С тази дума американците започнаха да назовават оранжевите и червени тонове в небето над Калифорния, причинени от нестихващите пожари там.

Едно от първите неща, които е редно да направим, когато небето почервенее и "краят е близо", разбира се, е да заснемем сцените и да ги споделим с хората, при които небето все още е синьо.

Оказва се обаче, че не всички смартфони са готови да заснемат и покажат Апокалипсиса.

В интернет се появиха редица оплаквания от собственици на iPhone, които твърдят, че камерата и софтуерът в телефона променят визията на картините от небето над Калифорния и ги правят твърде нереалистични спрямо действителността.

Конкретните оплаквания са, че червените и оранжевите тонове се замазват в сиво и кафяво и не носят реализма на истинската картина.

Колегите от Axios са се заели да установят кой е телефонът, с който е добре да се оборудваме, ако искаме да направим достоверни кадри на "края на света". В тестовете им влизат iPhone 11 и 11 Pro, Google Pixel 4a, Galaxy Note 20 и DSLR модел на Canon.

Като оставим DSLR-a настрана, защото просто не е честно да го съпоставяме с камерите в смартфоните, печелившият модел е Galaxy Note 20.

Трябва да отбележим, че не говорим за Ultra модела, а за обикновения Note 20, чиято камера е с по-слаби показатели.

iPhone е успял да даде реалистична картина на небето, само когато в снимката е имало и оранжева кола, която явно е повлияла на алгоритмите в устройството./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448