Fifa вече няма да е от семейството на EA Sports

Любопитно 20.10.2021 18:32 Снимка: ДНЕС+

Fifa вече няма да е от семейството на EA Sports

От около 20 години FIFA е една от най-продаваните и играните игри като цяло. Сред футболните симулации в повечето пъти излиза с едни гърди напред пред конкурента си - PES.

Но с развитието на технологиите феновете стават все по-взискателни към новите версии. Което през последните години води и до немалко разочаровани. Дали от графиката, или пък от геймплея - все нещо се намира.

От EA Sports, канадската компания, която разработва играта, се стараят винаги да отговорят на големите очаквания, но може да им стане още по-трудно.

Защото от FIFA обявиха, че ще прекратят ексклузивното си партньорство с EA Sports. Идеята на футболната централа е по този начин да може да работи с повече разработчици на игри, за да може футболния симулатор да стане още по-добър.

В официално изявление се казва, че геймингът и електронните спортове са много бързо развиващи се и искат да увеличат максимално изживяването на футболните фенове.

Според HYPEBEAST, към момента от FIFA са водили разговори с няколко компании от гейминг и технологичната индустрия за създаването на едно бъдеще, в което лицензионните права не се държат само от EA Sports. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448