Дженифър Анистън, Лиса Кудроу и Дейвид Шуимър с емоционални прощални думи за Матю Пери

Любопитно 16.11.2023 11:12 Снимка: ДНЕС+

Дженифър Анистън, Лиса Кудроу и Дейвид Шуимър с емоционални прощални думи за Матю Пери

Първата реакция на колегите на Матю Пери от хитовия сериал "Приятели" дойде няколко дни след внезапната му смърт. В началото на месеца Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър направиха съвместно изявление.

"Всички сме опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от партньори в актьорството, бяхме повече от колеги. Ние сме семейство. Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се опитаме да превъзмогнем тази необозрима загуба. С времето ще говорим повече за него, но за момента не можем. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света", споделиха тогава петимата актьори.

Вчера те един по един започнаха да пускат личните си посвещения за сбогуване с Матю Пери. Първи го направи Мат Лебланк, който изигра Джоуи, съквартирантът на Чандлър, героя на Матю Пери. Актьорът сподели емоционален пост в Instagram профила си с поредица от техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

След него Кортни Кокс също почете паметта на Матю Пери, с когото бяха в ролите на Моника и Чандлър, една от любимите двойки в сериала. "Толкова съм благодарна за всеки момент, който имах с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден", се казва в част от публикацията на актрисата, към която е споделила и видео с един от любимите си моменти със своя колега.

Ден след трогващите постове на Мат Лебланк и Кортни Кокс, останалите трима от "Приятели"-те също споделиха прощалните си думи към Матю Пери.

Дженифър Анистън качи обща снимка с колегата си, видео от една от сцените им заедно от последния сезон на сериала, както и малка част от съобщения, които са си разменили. Текста към поста си актрисата започва с признанието, че загубата на Матю Пери е дълбока рана. "Да се сбогувам с нашия Мати е безумна вълна от емоции, каквито никога преди не съм изпитвала. Всички ние преживяваме загуба в даден момент от живота си. Загуба на живот или загуба на любов. Възможността просто да постоите в тази скръб ви позволява да почувствате моментите на радост и благодарност за това, че сте обичали някого толкова дълбоко.

И ние го обичахме дълбоко. Той беше голяма част от нашето ДНК. Винаги сме били шестимата. Бяхме избрано семейство, което завинаги промени нас и нашия път. Що се отнася до Мати, той знаеше, че обича да разсмива хората. Както казваше самият той, ако не чуваше "смях", си мислеше, че ще умре. Животът му буквално зависеше от това. И той успя да направи точно това. Той накара всички ни да се смеем. Смейте се силно", пише Дженифър Анистън.

Дейвид Шуимър също написа трогателен текст към негова обща снимка с Матю Пери от годините им в "Приятели", за която казва, че представя един от любимите му моменти.

"Сега ме кара да се усмихвам и да скърбя едновременно. Представям си те там горе, някъде, в същия бял костюм, с ръце в джобовете, оглеждайки се наоколо. "Възможно ли е да има повече облаци от това", пише Шуимър, правейки препратка към една от известните шеги на героя на Матю Пери.

Прощалните си думи с актьора не пропусна да сподели и Лиса Кудроу. В описанието към тяхна обща снимка в Instagram профила си тя разказва как в самото начало на запознанството им, след снимките на пилотния епизод на сериала, той е предложил да играят покер.

"И го направи толкова забавно, докато първоначално се сближавахме. Благодаря ти за това. Благодаря ти, че всеки ден ме караше да се смея толкова много на неща, които казваше, че мускулите да ме заболят и сълзи да потекат по лицето ми. Благодаря ти за отвореното ти сърце в нашата шестстранна връзка, която изискваше компромиси. И много "говорене"."

Накрая в посвещението си Лиса Кудроу споменава и битката на Матю Пери със зависимостите му. "Благодаря ти, че се появяваше на работа, когато не беше добре, и въпреки това беше брилянтен. Благодаря ти за най-добрите 10 години, които човек може да има. Благодаря ти, че ми се доверяваше. Благодаря ти за всичко, което научих за добротата и любовта, благодарение на това, че те познавах. Благодаря ти за времето, което имах с теб, Матю", завършва актрисата.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612