Джак Уилшър и интервюто му за The Athletic

Любопитно 27.08.2021 17:26 Снимка: ДНЕС+

Джак Уилшър и интервюто му за The Athletic

Съвсем в реда на нещата е през горе-долу 10 години всяка една страна да има един или двама играчи, на които се възлагат огромни надежди за бъдещето.

Преди години Джак Уилшър беше сочен за едно от златните момчета на Англия, защото демонстрираше качества, които предполагаха, че ще бъде една от големите звезди на футбола като цяло.

Фактът, че прекара голяма част от развитието и кариерата си в голям отбор като Арсенал също работеше на негова страна. Но колкото и добре Уилшър да се представяше, контузиите го следваха неотлъчно.

И така се стигаше до момент, в който той влиза във форма, но не след дълго контузия го вади от терена за няколко седмици или пък месеца. В тази неспирна въртележка от върхове и спадове дойде момент, в който футболистът трябваше да избира - резерва в Арсенал или титуляр в някой по-малък и непретенциозен отбор.

Тогава Джак Уилшър избра повечето игрови минути и възможности и се присъедини към Уест Хем. Но контузиите не го оставиха на мира и в крайна сметка той не успя да възроди кариерата си.

Миналия сезон халфът игра за Борнемут във второто ниво на английския футбол, но след като договорът му изтече стана свободен агент. И се оказва, че никой не иска да го вземе в редиците си вече няколко месеца.

В интервю за The Athletic 29-годишният Уилшър споделя пред Дейвид Орнстейн, че напускането на Арсенал и била най-голямата му грешка. Не таи някакви лоши чувства към Уест Хем, просто смята, че не е трябвало да напуска. В момента е без отбор, като поддържа формата си такъв, но без да играе официални мачове.

Споделя също така, че преди време са му казвали как, когато е на 28-29 години, ще бъде в пика на кариерата си. Но сега, когато му остават няколко месеца до навършването на 30, няма отбор и тича сам по пистата, за да поддържа форма. Въпреки това смята, че все още може да играе в голям клуб и дори да се върне в националния отбор на Англия.

Джак Уилшър смята, че Англия за него сякаш вече е затворена врата. Не е сигурен дали заради историята му с най-различни и чести контузии, но вече е готов да напусне Острова, за да опита нещо ново.

Въпреки че в момента няма нито една оферта към него, футболистът вярва, че отново ще се завърне на високо ниво. Едно от нещата, които чисто психологически го тормозят, е, че не може да обясни на сина си Арчи, който също е много запален по футбола, защо нито един отбор не го иска.

Уилшър споделя и истории, че съученици на сина му го питат защо баща му не работи. Предполагайки че не е добър футболист, като някои са доста по-брутални, наричайки го Джак Инвалидния стол (заигравка от фамилията на Wilshere и думата за инвалидна количка - wheelchair) заради контузиите му.

И след всички трудности Джак Уилшър признава, че доста пъти през ума му е минавала идеята да прекрати кариерата си, защото не иска да чака безкрайно, губейки времето си. /lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648