Диамантената гордост на Грузия

Любопитно 22.06.2022 18:17 Снимка: ДНЕС+

Диамантената гордост на Грузия

В Грузия имат повод за гордост. Става дума за нова внушителна постройка, която в страната официално откриха преди седмица, на 14 юни. Освен че блести с формата си на диамант, вече примамва посетители с невероятните природни гледки, които разкрива, и със спиращи дъха преживявания.

Стъкленият мост, дълъг 240 метра, се простира над каньона Дашбаши, намиращ се на около два часа път с кола от столицата Тбилиси.

Структурата му е с внушителни размери и виси на височина от 280 метра над земята. Така открива великолепна панорамна гледка на забележителни водопади и пещери.

За изграждането на прозрачния диамантен мост са били нужни три години и освен с търпение и внимание, е направен и със стабилни материали - стомана и стъкло.

Най-специалното обаче е барът, който има няколко нива и се намира в най-високата част на постройката.

Мостът дори претендира да е най-голямата и най-високо висяща структура в света и вече е заявено желанието му да бъде включен в Рекордите на Гинес.

И за да бъде най-атрактивно посещението му, дори е създадено съоръжение, с което посетителите могат да карат колело из каньона. А за най-големите ентусиасти да прекарат възможно най-много време сред природните красоти на Грузия, в близост до моста има апартаменти, в които да отседнат.

Вече няма никакви ограничения за влизане и излизане от страната за международно пътуващите, както беше наложено доскоро заради глобалната пандемия, пише CNN.

Властите в Грузия официално са ги отменили и приканят туристите да посетят и тази, но и другите забележителности, с които се гордеят./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648