Чувства ли се пренебрегната Марго Роби, заради Оскари 2024

Любопитно 26.01.2024 14:00 Снимка: ДНЕС+

Чувства ли се пренебрегната Марго Роби, заради Оскари 2024

Райън Гослинг и Америка Ферера бяха номинирани за Оскар за участието си във филма "Барби". След номинациите и двамата колеги пуснаха изявления и критикуваха Оскарите и хората от Академията, че не са номинирали режисьорката Грета Гъруиг и Марго Роби, която изигра главната роля във филма. Въпреки обществения протест и негодувание, една от от водещите на The View Упи Голдбърг изглежда застана на страната на Академията и отхвърли идеята, че това е пренебрежение.

Актрисата говори за номинациите за престижни награди в епизода на хитовото токшоу на 24 януари. Упи не е непозната за Оскарите, тъй като тя е един от 19-те души в Холивуд, които са получили статус EGOT, което означава, че е спечелила награди Еми, Грами, Оскар и Тони. "Ето каква е сделката: Не всички печелят", казва Упи.

Актрисата от "Призрак" отхвърли твърдението, че Марго и Грета са били отхвърлени от номинация. "Не са номинирани, но това не означава, че са пренебрегнати. И това е, което искам да отбележа", продължава Упи.

Тя обяснява как протича гласуването на членовете на Академията. "И не елитът, а цялото семейство на Академията гласува за номинациите за най-добър филм", сподели тя. "Всички гласуваме за най-добър филм, всички. Така че има седем до 10 номинации, които се случват и понякога не получавате всичко, което искате да получите."

"Барби" беше номиниран в няколко категории, включително за най-добър филм. Америка и Райън бяха номинирани в категорията актьор/актриса в поддържаща роля, припомня Hollywood Life.

Междувременно Грета Гъруиг не влезе в категорията за най-добър режисьор, а Марго не беше номинирана в категорията за най-добра актриса в главна роля. Режисьорката на Lady Bird получи номинация за Оскар за съавторство на сценария на филма, а името на Марго беше включено заедно с други в категорията за най-добър филм.

Упи нарече номинациите за Оскар "субективен" списък. "Няма пренебрежение и това е, което трябва да имате предвид: Не всеки получава награда", каза тя. "Филмите, които обичате, може да не се харесат на хората, които гласуват."

Последните коментари от звездата идват един ден след като Райън и Америка пуснаха изявления относно съответните номинации. "Да кажа, че съм разочарован, че не са номинирани в съответните си категории, би било подценяване", каза Райън за липсата на номинации на Марго Роби и Грета Гъруиг. Актрисата от "Грозната Бети" написа, че тя също е "невероятно разочарована".

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319