Чарлз и Камила продължават традиция на Елизабет Втора

Любопитно 24.05.2023 13:30 Снимка: ДНЕС+

Чарлз и Камила продължават традиция на Елизабет Втора

Две седмици след официалната коронация, крал Чарлз и кралица Камила имат динамична програма, изпълнена с разнообразни ангажименти. А някои от тях със сигурност им доставят голямо удоволствие.

Вчера, 22 май, цветният пазар в Челси се превърна в място с висока концентрация на кралски особи. Изложението първо посрещна принцеса Кейт, която удостои с присъствието си събитието още на самото му откриване.

А привечер, няколко часа по-късно, на цветното шоу пристигнаха и крал Чарлз и кралица Камила. Те се появиха с широки усмивки и видимо се насладиха на цветната и ароматна феерия в Челси. 

Снимка 619367

Източник: GettyImages

Двойката бе в компанията на някои членове на кралското семейство, които рядко виждаме на публични събития, но пък бяха плътно до тях на коронацията - принцеса Александра, принц Ричард, херцогинята на Глостър и принцът и принцесата на Кент. Това е първата им обща публична поява, но вероятно няма да е и последната.

Кралските особи бяха поздравени лично от президента на Кралското градинарско дружество. Чарлз и Камила последваха стъпките на принцеса Кейт, която обиколи изложението часове преди тях и разгледаха с интерес инсталациите.

Снимка 619370

Източник: GettyImages

Любимо кътче на кралицата се оказа една люлка сред море от цветя, където тя заяви, че може да прекара остатъка от деня. А двамата с крал Чарлз се развълнуваха истински от инсталацията Градината на кралските размисли и празнуване, създадена в чест на коронацията и на паметта на Елизабет Втора.

Покойната кралица бе патрон на Кралското градинарско дружество още от встъпването си в длъжност и е присъствала на цветното шоу в Челси повече от 50 пъти. Сега тази традиция продължава нейният син, предава People./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194