Бруклин Бекъм, готварските му умения и пестото, с което успя да ядоса мнозина

Любопитно 18.07.2021 12:50 Снимка: ДНЕС+

Бруклин Бекъм, готварските му умения и пестото, с което успя да ядоса мнозина

Покрай затворените заведения за хранене по време на пандемията много хора преоткриха кухнята. Кулинарните курсове онлайн, YouTube каналите с уроци по готвене и сайтовете за храна превърнаха мнозина в любители готвачи.

Един от тях очевидно е най-големият син на Дейвид и Виктория Бекъм. От седмица насам Бруклин качва в профила си в Instagram видеа, на които показва как готви. Първото беше за кесадийа със стек, последва пикантна паста с домати, а последното отново е за паста.

Именно то успя да разяри много от последователите му от Италия и с италиански произход. Причината за критиките им беше начина, по който 22-годишният Бруклин приготвя песто.

Традиционното италианско песто се прави от босилек, чесън, кедрови ядки, пармезан и зехтин. Неговото обаче беше с шам фъстък, стръкове целина и лимонов сок. "Мама мия - с това уби някоя баба в Лигурия", гласеше един от коментарите.

Други се възмутиха от лимоновата кора и сок в пестото - нещо немислимо за Италия. Както и от смяната на кедровите ядки с типично ориенталския шам фъстък, което последовател от Италия коментира с думите: "Това просто не може да го наречеш песто."/lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448