Брад Пит: Ако не правя изкуство, умирам по някакъв начин

Любопитно 23.06.2022 18:39 Снимка: ДНЕС+

Брад Пит: Ако не правя изкуство, умирам по някакъв начин

Звездата вероятно страда от прозопагнозия - невъзможността да се разпознават лицата на хората

Чувствам се страшно изморен. Сякаш съм в последния семестър. Това сподели 58-годишният актьор Брад Пит пред GQ. 

Той обмисля внимателно какво му предстои занапред в живота, след като изминаха близо 6 години от развода му с Анджелина Джоли. 

Все по-рядко се появява на големия екран, вероятно повече работи като филмов продуцент, а не като актьор.

Холивудската история на Пит започва в Лос Анджелис, Калифорния, на 22 години, след като напуска Университета на щата Мисури, учил е там журналистика, за да стане художествен директор.

„Аз съм едно от онези същества, които говорят чрез изкуството“, обяснява Пит. „Просто искам винаги да правя изкуство. Ако не го правя, умирам по някакъв начин."

Освен с филми Брад Пит се занимава и със скулптури, с мебели и домове, а също и с музика, допълва "Вести.бг". В Холивуд той успява да пробие и става една от най-големите филмови звезди в днешно време, правейки около 20 милиона долара на филм.

В живота му обаче е имало и много проблеми - като депресията, цигарите и алкохола.

Пит споделя и за други, които се появяват в социални среди, особено на партита. Актьорът трудно запомня нови хора, не разпознава лицата им и се страхува, че това е довело до определено впечатление за него: че е отдалечен, недостъпен, погълнат от себе си.

Но истината е, твърди той, че той иска да запомня хората, които среща, и се срамува, че не може. Той никога не е бил официално диагностициран, но смята, че може да страда от прозопагнозия - невъзможността да се разпознават лицата на хората.

След развода си с Джоли Пит прави някои радикални промени в живота си, част от които - спирането на цигарите и алкохола.

Сега той свири на китара, записва сънищата си всяка сутрин, за да разбере смисъла им, и се занимава с продуцентската си компания "Plan B Entertainment".

„Той е една от последните останали филмови звезди на големия екран. Той е просто от различна порода мъже. И честно казано, не мисля, че можете да опишете точно какъв е той, защото това е като да описвате звездно сияние", казва известният американски сценарист, продуцент, режисьор и актьор Куентин Тарантино за Брад Пит.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648