Боно разказва историята на живота си в нова книга

Любопитно 13.05.2022 14:18 Снимка: ДНЕС+

Боно разказва историята на живота си в нова книга

Боно, 62-годишният фронтмен на U2, ще разкаже историята на удивителния си живот в книга. По късно през настоящата година, изпълнителят ще издаде своите мемоари, със заглавие Surrender: 40 Songs, One Story.

Книгата, чието име препраща към емблематичната песен на групата One и албума от 1983 г. - War, ще включва 40 отделни глави. Всяка от тях ще носи име на песен на U2, към които ще бъдат добавени и оригинални рисунки на Боно.

Изданието ще описва живота и детството на Боно в Дъблин и ще акцентира на най-значимите моменти - като загубата на майка му, когато той е едва на 14 години, достигането до световна славата и активизмът му в борбата срещу ХИВ/СПИН, пише People.

"Когато започнах да пиша тази книга, се надявах да успея да пресъздам в детайли това, което преди само скицирах в песните си. Най-значимите за мен моменти, хора, места и събития", споделя Боно. И продължава: "Израснах в Ирландия през седемдесетте с "вдигнати юмруци". Учих се да живея, борейки се. И именно борба е дума, която бе винаги в главата ми, докато пишех книгата. И все още се боря - срещу всяка несправедливост и всичко лошо в света.

Това е моята история - историята на един музикант... все пак, намерил и доста забавни моменти по пътя си."

Освен в книжнен вариант, книгата, която официално ще се появи на 1 ноември, ще бъде разпространена и под формата на аудиокнига.

Преди няколко дни бе пуснато анимирано видео, включващо откъс от главата в книгата, озаглавена "Out of Control". Видеото бе съпровoдено с рисунките на певеца и разказва историята на Боно, в момена в който пише първия сингъл на U2 на 18-ия си рожден ден през 1978 г. А първият албум на групата - Boy, излиза само две години по-късно.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648