Бисквити с ягоди
Любопитно 14.01.2016 09:37
Тази рецепта е за големи и вкусни бисквити с ягоди, но ако не може да намерите от тези плодове, може да ги заместите с боровинки, сини сливи, малини, ябълки, праскови, кайсии или каквото предпочитате. Те са лесен за приготвяне десерт, който ще допадне на малки и големи. А освен това изглеждат много ефектно и апетитно!
Рецепта за плодови големи бисквити с ягоди
Бадемовото брашно може да се замести с обикновено бяло, но е по-добро за сочни плодове като ягодите, защото попива част от сока им. Освен това, вместо една голяма бисквита, може да направите две по малки, или три – всичко това зависи от предпочитанията ви. А ето и необходимите продукти, които ще ви бъдат необходими за приготвянето на рецептата:
За сладкишите:
– 325 гр. брашно
– 1 с.л. пудра захар
– щипка сол
– 100 мл студено масло на кубчета
– 50 мл ледено студена вода
За пълнежа:
– 500 гр пресни ягоди
– 4 с.л. захар на кристали
– 1/2 ч.л. ванилия на прах
– 1 1/2 с.л. царевично нишесте
– 50 гр. бадемово брашно
За намазване:
– 1 яйце
– малко прясно мляко
– 1 с.л. захар на кристали
Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, пудрата захар и солта. Разбъркайте добре и прибавете маслото към сухата смес. Месете, докато се получи консистенция, наподобяваща тесто на бучки. Прибавете вода и внимателно, но бързо размесете с дланите си. Оформете като диск, увийте с домакинско фолио и поставете тестото в хладилника за един час.
Измийте и почистете ягодите, след което ги нарежете на малки парчета. Сложете ги в купа и към тях прибавете захарта, ванилията и нишестето. Внимателно смесете.
Разопаковайте охладеното тесто и го поставете върху набрашнена повърхност. Разточете до дебелина около 3-4 mm. С помощта на кръгла форма за сладки ( или чаша ) започнете да изрязвате кръгчета от тестото. Поставяйте ги върху лист хартия за печене в тава, а вътре слагайте по 1-1 1/2 ч.л. бадемово брашно и аранжирайте ягоди отгоре, като се стараете предимно в центъра да поставяте плодовете. Подгънете краищата на горе. Върнете в хладилника за 10 минути, за да се запази формата на тестото при печене.
Загрейте фурната на 175°C.
В малка купа разбийте яйцето с малко мляко. Намажете с четка краищата на бисквитите с тази смес и поръсете отгоре със захар, преди да ги сложите във фурната. Печете за 30-35 минути, докато коричката придобие кафяв загар.
Добър апетит! /lazara.bg
Рецепта за плодови големи бисквити с ягоди
Бадемовото брашно може да се замести с обикновено бяло, но е по-добро за сочни плодове като ягодите, защото попива част от сока им. Освен това, вместо една голяма бисквита, може да направите две по малки, или три – всичко това зависи от предпочитанията ви. А ето и необходимите продукти, които ще ви бъдат необходими за приготвянето на рецептата:
За сладкишите:
– 325 гр. брашно
– 1 с.л. пудра захар
– щипка сол
– 100 мл студено масло на кубчета
– 50 мл ледено студена вода
За пълнежа:
– 500 гр пресни ягоди
– 4 с.л. захар на кристали
– 1/2 ч.л. ванилия на прах
– 1 1/2 с.л. царевично нишесте
– 50 гр. бадемово брашно
За намазване:
– 1 яйце
– малко прясно мляко
– 1 с.л. захар на кристали
Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, пудрата захар и солта. Разбъркайте добре и прибавете маслото към сухата смес. Месете, докато се получи консистенция, наподобяваща тесто на бучки. Прибавете вода и внимателно, но бързо размесете с дланите си. Оформете като диск, увийте с домакинско фолио и поставете тестото в хладилника за един час.
Измийте и почистете ягодите, след което ги нарежете на малки парчета. Сложете ги в купа и към тях прибавете захарта, ванилията и нишестето. Внимателно смесете.
Разопаковайте охладеното тесто и го поставете върху набрашнена повърхност. Разточете до дебелина около 3-4 mm. С помощта на кръгла форма за сладки ( или чаша ) започнете да изрязвате кръгчета от тестото. Поставяйте ги върху лист хартия за печене в тава, а вътре слагайте по 1-1 1/2 ч.л. бадемово брашно и аранжирайте ягоди отгоре, като се стараете предимно в центъра да поставяте плодовете. Подгънете краищата на горе. Върнете в хладилника за 10 минути, за да се запази формата на тестото при печене.
Загрейте фурната на 175°C.
В малка купа разбийте яйцето с малко мляко. Намажете с четка краищата на бисквитите с тази смес и поръсете отгоре със захар, преди да ги сложите във фурната. Печете за 30-35 минути, докато коричката придобие кафяв загар.
Добър апетит! /lazara.bg
![]() |
1 | 2.09763 |
![]() |
1 | 2.25951 |
![]() |
10 | 3.85552 |
![]() |
100 | 4.16246 |
![]() |
1 | 1.67882 |
Последни новини
- 13:31 Спартак започва сезона с мач срещу Берое тази вечер
- 13:24 Над 200 флакончета с райски газ откри полицията във Варна при проверки през почивните дни
- 13:16 Вълчев: Реформите в българското образование включват промяна в учебните програми
- 13:08 Над 90 души се натровиха по време на сватба в Турция
- 12:59 Ружа Игнатова стана леля отново
- 12:51 Емилия на крилете на любовта!
- 12:44 Кейти Пери едва не падна върху публиката по време на концерт
- 12:39 Тъкър Карлсън: Путин възвиси Русия. Меркел унищожи Германия, Мерц продължава