Apple iPhone 15 и проблемът на новите телефони с прегряване

Любопитно 02.10.2023 19:21 Снимка: ДНЕС+

Apple iPhone 15 и проблемът на новите телефони с прегряване

Обикновено всяка година след излизането на iPhone потребителите установяват някои малки бъгове и дефекти, които Apple бързо коригира със софтуерен ъпдейт.

Тази година изглежда проблемите за новата серия са малко повече от обикновено, като преди няколко седмици в мрежите плъзнаха снимки на iPhone 15 с фабрични дефекти, а малко по-късно потребителите започнаха да се оплакват и от прегряване на новите телефони.

В събота Apple потвърди оплакванията и съобщи, че е идентифицирала няколко проблема, които могат да накарат новите iPhone да стават по-горещи от очакваното, включително грешка в софтуера на iOS 17.

Първоначално Apple каза, че устройството може да се усеща по-топло през първите няколко дни след нови настройки или повишена фонова активност.

"Друг проблем включва някои скорошни актуализации на приложения на трети страни, които ги карат да претоварват системата", каза Apple, добавяйки, че работи с разработчиците на приложения върху корекции, които са в процес на пускане.

Приложенията на трети страни, причиняващи проблема, включват играта Asphalt 9, Instagram и Uber, според компанията.

Instagram вече коригира проблема с приложението си с актуализация на 27 септември.

Предстоящата корекция на грешки в iOS 17 няма да намали производителността за справяне с температурата на iPhone.

Компанията също така заяви, че iPhone 15 Pro и Pro Max не страдат от прегряване поради дизайна си, като новите титаниеви рамки водят до подобрено разсейване на топлината в сравнение с предишните модели от неръждаема стомана.

Apple също подчерта, че проблемът не представлява риск за безопасността на потребителите и няма да повлияе на дългосрочната производителност на телефона.

CHF CHF 1 2.02299
GBP GBP 1 2.31547
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.61518
USD USD 1 1.81364