Apple HomePod mini и какво предлага новият говорител

Любопитно 24.10.2020 17:15 Снимка: ДНЕС+

Apple HomePod mini и какво предлага новият говорител

Покрай тазгодишните си iPhone модели Apple представи и нов модел на една от по-непопулярните си джаджи.

Става въпрос за говорителя HomePod, който вече е наличен и в mini-вариант.

HomePod mini доста наподобява големия HomePod, с който Apple опита да завземе дял в нишата на домашните смарт говорители, където безапелационният хегемон е Amazon.

HomePod се оказа твърде скъп (350 долара), а Siri не успя да убеди почти никой в това, че е добра и ефективна алтернатива на Alexa.

При новия HomePod mini Siri все още е лимитиращ фактор, но от Apple са добавили някои нови функции и услуги, но по-важното е, че цената е драстично променена.

HomePod mini струва едва 99 долара, което е сравнително приятна цена за говорител от този ранг.

През него можем да настройваме и спираме аларми, да правим обаждания, както и да молим Siri да намери дадена локация и да я изпрати директно към айфона ни.

Има и нова услуга за изпращане на гласови съобщения към други HomePod говорители у дома, но и към Apple Watch, iPhone, CarPlay и AirPods.

Разбира се, чрез HomePod mini можем да управляваме и други умни джаджи у дома, като термостати, осветление и т.н.

В крайна сметка обаче една от най-атрактивните черти на говорителя е звукът, който печели от различни софтуерни подобрения.

Системите в HomePod mini регулират различни показатели на музиката, която слушаме, до 180 пъти в секунда, което осигурява максимално плътен и отчетлив звук.

Ако трябва да обобщим, HomePod mini е приятна възможност да разширим екосистемата си от устройства на Apple, ако имаме такава, но не бива да очакваме чудеса.

Ако искаме по-умен и функционален говорител, е по-добре да се насочим към Echo устройствата на Amazon, или дори домашните говорители на Google, които работят в тандем с Google Assistant./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.80577
GBP GBP 1 2.16453
RON RON 10 4.01361
TRY TRY 10 2.05831
USD USD 1 1.6096