Анджелина Джоли дебютира като дизайнер на "Оскар"-ите

Любопитно 12.03.2024 15:14 Снимка: ДНЕС+

Анджелина Джоли дебютира като дизайнер на "Оскар"-ите

Анджелина Джоли официално направи своя дебют като моден дизайнер, създавайки рокля със сребърни плисета на съпругата на музиканта Батист - Сулейка. Дамата позира с тоалета на червения килим на 96-ите годишни награди на Академията, които се състояха в неделя.

"Роклята е проектирана от единствената Анджелина Джоли", обяви 35-годишната редакторка пред репортер на Etalk. "Това е първият път, в който тя проектира рокля за червения килим и покани невероятния художник Чаз Гест да нарисува симфония на гърба."

Всъщност Чаз Гест призна, че "е бил нервен" по време на изработването на творбата си, защото е свикнал да рисува върху платна, а не върху 100% преработена коприна.

"Не исках да бъркам! Но пуснах музиката на Джон и не мислех, а тръгнах с пълно вдъхновение и се движех възможно най-бързо", каза 62-годишният артист пред Vogue в неделя.

"Използвах техника на рисуване, която е доста известна в Япония. Нарича се суми-е и това е древен начин за рисуване със суми мастило."

Снимка: Getty images

 

48-годишната основателка на Atelier Jolie, която също така направи подбора и на бижутата на Сулейка, добави: "Исках визия, вдъхновена от креативността и любовта на Сулейка. Тя е и художник, затова и ми се стори правилно роклята й да бъде използвана като платно за рисуване."

Анджелина не крие, че изпитва "дълбоко възхищение" към Сулейка, след като е гледала битката й с остра миелоидна левкемия, и която се завърна след десетилетие в ремисия, в документалния филм на Матю Хайнеман, American Symphony.

"American Symphony показва едно от великите съчетания на артисти и любовна история на нашето време", заяви Джоли. "Всички можем да научим от тях как да подходим към любовта, изкуството и предизвикателствата, които носи животът. Във филма те казват "свобода и семейство". Наистина няма нищо по-важно."

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194