Amazon, Apple iPhone и как пет служители откраднаха телефони за над половин милион евро

Любопитно 20.11.2020 09:07 Снимка: ДНЕС+

Amazon, Apple iPhone и как пет служители откраднаха телефони за над половин милион евро

Смартфоните определено са примамлива стока за крадците - скъпи са, търсени са и същевременно са доста по-компактни от кола или телевизор например.

Не е трудно и да пробуташ водещ модел на някого за доста под пазарната цена, без да се налага да обясняваш откъде идва "намалението".

Очевидно подобна философия споделят и пет служители на Amazon, наскоро заловени от властите в Мадрид, след като било установено, че участват в схема за крадене на телефони.

Става въпрос за новите модели на iPhone 12, които се търсят като топъл хляб и са едни от най-желаните в момента.

Бандата е успяла да завлече стока за над половин милион евро, съобщава испанският сайт iPadizate, преди участниците да бъдат арестувани и уволнени от Amazon.

При ареста на трима от тях са установени 10 броя iPhone, но и голямо количество IMEI кодове, които полицията обикновено ползва, за да локализира откраднати устройства.

IMEI номерата са били свалени от кутиите на телефоните, като са замествали телефоните вътре в тях с други предмети.

В някакъв момент обаче системите на Amazon установили, че много кутии с iPhone са по-леки от останалите и така започнало разследването.

Не се споменава как точно бандата е пласирала откраднатите апарати, но най-вероятно скоро ще научим и това, тъй като разследването все още продължава./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.77335
GBP GBP 1 2.27343
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24625
USD USD 1 1.61027