8 неща, които да направите, ако са ви разбили сърцето

Любопитно 04.08.2020 10:16 Снимка: ДНЕС+

8 неща, които да направите, ако са ви разбили сърцето

Всяка жена, поне веднъж е страдала от раздяла с мъж. Отнема време да свикнете с това, че този човек вече няма да бъде в живота ви и да започнете да живеете, както когато го е нямало. Това е доста труден и болезнен момент.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да излекувате разбитото си сърце:

  1. Живейте в настоящето

Време е да спрете да мислите за миналото и да се връщате към него. Запомнете, че ви очаква нещо много по-хубаво, ако спрете да се самосъжалявате. Приемете факта, че всичко е приключило и мислете за бъдещето си. Живеейки в миналото, не оценявате настоящия момент и губите времето си.

  1. Позволете на приятелите ви да бъдат до вас

Това са хората, които могат да ви помогнат да се измъкнете от дупката, в която сте. Позволете им и не се изолирайте от тях. Можете да поговорите с тях, а те да ви успокоят. Срещите с приятели ще ви отърсят от негативните мисли.

  1. Изразявайте емоциите си

Ако ви се плаче, плачете. Опитайте да пишете за чувствата си. По този начин ще се почувствате много по-добре. Не задържайте нищо в себе си, това по никакъв начин няма да ви помогне. Отдайте се на болката и си позволете да я почувствате с пълна сила. Веднага след това ще ви олекне.

  1. Усмихвайте се

Започнете да се усмихвате постоянно и ще забележите как постепенно ще започнете да се чувствате все по-добре и по-добре.

  1. Създайте си нови навици или се придържайте към старите

Раздялата може да е причина да се изолирате от всичко и да загубите желание за живот. Не правете това. Колкото и да ви е трудно, продължавайте да водите стария си начин на живот. Опитайте се да се върнете към предишните си навици.

  1. Поглезете се

Докато сте били във връзка, е напълно нормално малко или много да сте пренебрегвали себе си. Време е да намерите ново хоби, да отидете на шопинг, да си купите нещо ново, да си подарите екскурзия и т.н. Това е моментът, в който можете да мислите единствено и само за себе си, възползвайте се.

  1. Спомнете си защо сте сложили край

Ако той се е отнасял зле с вас, когато ви стане мъчно, си напомняйте, че заслужавате нещо по-добро. Все пак никой няма право да се държи зле с вас. Накрая ще осъзнаете, че този човек изобщо не е бил това, от което сте имали нужда, и ще си позволите да допуснете нов мъж в живота си.

  1. Бъдете сигурни, че ще намерите истинската любов

Не позволявайте на един мъж да ви накара да мислите, че повече никога няма да обичате! Продължавайте да търсите любовта и рано или късно ще я намерите. Точно това ще е моментът, в който ще разберете защо с предишния не се е получило. Дайте си шанс да бъдете щастливи, излизайте и се срещайте с нови хора.

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286