7 съвета, които да следвате (или да не слушате), когато организирате сватбения си ден

Любопитно 01.07.2020 11:27 Снимка: ДНЕС+

7 съвета, които да следвате (или да не слушате), когато организирате сватбения си ден

Речено е, да не питаш старило, а патило. Някои неща, свързани с най-щастливия ден в живота на двама влюбени, е по-добре да се чуят навреме, вместо да се стигне до ситуации, които могат да попречат на превръщането му в "кошмар пред много гости". 

Не, че всичко от изброеното по-долу е значимо, но все е от полза, да го има наум човек. Особено по-важната половинка в цялото - бъдещата съпруга.

И така, какво да правим и какво да не правим - в няколко "непоискани съвета". 

1. Не правете нещата в последния момент. Не променяйте намисленото по-рано, защото "може да стане и по-хубаво, ако...". Казано по-простичко, започнете навреме подготовката и следвайте плановете си, без много да ги променяте, ако не е наложително. Колко "навреме" е навреме - това зависи само от вас, защото някои бъдещи съпруги са в състояние само за 3 дни да организират нещата така, че и световни знаменитости да пожелаят такава сватба. 

2. В пряка връзка с организацията е и това, какви компромиси ще или няма да напрвите с хората, чиито услуги ползвате за сватбения си ден. Избирайте професионалисти, но и проверявайте подсказаните ви от приятели или роднни решения. Фотографи с телефони не са ви нужни. Не ви трябва обаче и цял снимачен екип с техника, с която може да се заснеме късометражен кавър на "Аватар".

3. Близките на младоженците винаги се намесват в организацията или в нейното разтурване. Важно е да им дадете да разберат, че подаръците, които ви приготвят, не бива да са във ваша тежест. Хубаво е, ако лелята на зетя е аниматор на детски партита, но преди да приемете щедрия ѝ жест да се занимава с украсата, например, се убедете, че не гледа на вас като на деца, които имат нужда от забавление. Сватбата е сериозна работа, все пак.

4. Не се водете по съвети, идеи и хрумвания, които сте видели в интернет. Нещата на снимки или видео в интернет не са мерило, че и при вас ще се получи по същия красив начин, който сте видели. И съветите, включително и тези, са само за сведение, а не за безкритично следване.

5. И винаги питайте, когато нещо не знаете или не ви е ясно. Дори и осми брак да сключвате, не приемайте, че знаете всичко за хубавата сватба.

6. Помнете, че в 999 от 1000 случая по-евтиното е по-скъпо. Двадесет спестени лева днес може и да са двадесет спестени лева, но сватбеният ден не е за пестене, а за да се изживее нещо, което да се помни... е, поне докато го има на видео записи.

7. Може би най-важното е, да не се впускате в организацията на такова тържество, което не съответства на бъдещото ви семейство. Не прекалявайте с нищо, не се лишавайте от онова, което искате да се случи през този ден, пазете се от превръщането на дребните мушици в оргомни слонове. Защото сватбеният ден може и да е важен, но после ви предстоят години съвместен живот, които са още по-важни.

Изобщо, изживейте го този ден. Ще дойде време, когато всички дреболии около сватбата ще са отдавна отминали. Тогава ще знаете, колко прекрасно сте се справили с организацията ѝ, дори и да си спомняте десетина малки "неуредици".

Ако можете да предвидите всичко, което може да се обърка в един сватбен ден, ще е по-добре да се занимавате с гадания и предсказания, а не да се жените...

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.16676
RON RON 10 4.04557
TRY TRY 10 2.34763
USD USD 1 1.64993