5 любопитни детайла за новия сайт на принц Хари и Меган Маркъл

Любопитно 19.02.2024 15:14 Снимка: ДНЕС+

5 любопитни детайла за новия сайт на принц Хари и Меган Маркъл

Отминаващата седмица започна с голяма променя за Хари и Меган - двамата се сдобиха със собствен сайт - sussex.com. Колкото и семпъл да е на пръв поглед, той издава много детайли за това как искат да бъдат възприемани съпрузите.

От шрифтове и цветове до избор на снимки и думи, всяко нещо в сайта на "Офисът на принц Хари и Меган, херцог и херцогиня на Съсекс", както гласи текстът на заглавната страница, е обмислено. Ето какво смятат ВВС по въпроса.

Положителното послание

Фонът на sussex.com е тъмносин - според маркетолозите този цвят трябва да буди доверие, обещание за качество, както и царственост. Изборът на снимка - Меган и Хари широко усмихнати (виж снимката най-горе) също носи позитивно послание.

Офисът на...

С този израз ни "поздравяват" сайтовете на бивши президенти. Гербовете, подробните биографии и многобройни постижения имат за цел да ни внушат усещането за нещо елегантно и с гласа. Защо sussex.com питат от ВВС? И си отговарят, че H&M вече е заето.

Кралски връзки... или липса на такива

В биографията на принц Хари не се споменава по никакъв начин кралското семейство. Той е представен чрез военната си кариера, благотворителните си организации и биографията си "Резервният". Не се споменава, че Хари все пак е пети по ред за наследяване на британския престол.

Меган е феминистка

Меган Маркъл е обявена за "феминистка и шампион по човешки права, и полово равенство". Изброяват се доброволческите й дейности - ясен сигнал къде ще съсредоточи амбициите си в бъдеще.

Да не забравяме титлите

Може да не са работещи членове на кралското семейство, макар често да се държат като "паралелен кралски двор", пишат ВВС. Може и да не споменават връзките си с фамилия Уиндзор, за сметка на това пък децата им изрично са изписани като "принц Арчи и принцеса Лилибет".

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594