4 въпроса, които да му зададете на първа среща

Любопитно 07.08.2020 17:00 Снимка: ДНЕС+

4 въпроса, които да му зададете на първа среща

Бракоразводните адвокати и семейни психолози са точните хора, които да ви помогнат да разпознаете червените флагове във връзката си. Техния опит им помага веднага да открият кои личностни характеристики ще причинят малки размирици и кои от тях ще се превърнат в огромен проблем в бъдеще и могат да доведат до раздяла. Така че те наистина са добри съветници, когато става въпрос за първите срещи.

Ето важни въпроси, които ще ви помогнат да видите човека отвътре още на първата среща. Задавайки ги, ще си спестите много главоболия в бъдеще.

1. Женен ли си?

Някои хора мислят, че това е странен въпрос, а някои са твърде срамежливи, за да го зададат. Той обаче е много важен и се нуждае от ясен отговор. Разводният адвокат Рандъл М. Кеслер обяснява, че "ще се разделяме", "сложно е", "разделени сме" и "скоро ще се разведем" не е същото като "аз съм свободен ". Уверете се, че човекът, с когото искате да бъдете в отношения, също е готов за сериозна връзка с вас.

2. Търсиш ли мнението на околните или разчиташ на интуицията си?

Този въпрос може лесно да разкрие дали с човека, с когото излизате, имате едно и също мнение за нещата или сте крайно различни. Някои хора не могат да си купят четка за зъби, без да четат стотици отзиви, докато други могат да отидат на почивка и да резервират хотел, без изобщо да проверят какво мислят останалите за него. Ако принадлежите към различни типове, добре е да осмислите отношенията си, защото различията ви могат да доведат до конфликти.

3. Кое е нещото, което най-много те дразни?

Когато са на първата среща, хората се опитват да се покажат в най-добрата светлина. Но под повърхността може да има лични черти, които биха довели до непримирим конфликт. Психологът Райън Хоус обяснява: "Ако партньорът ви харесва чистотата, а вие сте разхвърляна, и двамата имате голям проблем". И това може да се отнася до всичко, например обичате тишината, а той предпочита шумни партита. По-добре е да разберете тези неща предварително.

4. Оправяш ли леглото си сутрин?

Даниел Кеплер, семеен психолог, вярва, че този прост въпрос разкрива приоритетите на човека: какво е по-важно - чистотата или времето, предпочитат ли бавен живот или искат да живеят бързо? Този въпрос също така дава възможност да продължите разговора и да разберете дали вашият човек е закъсняващ или точен и какво обича да прави сутрин.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448