15 причини, за това, че мастурбацията е по-добра от обикновения секс

Любопитно 10.08.2020 14:00 Снимка: ДНЕС+

15 причини, за това, че мастурбацията е по-добра от обикновения секс

Светът е сурово място за едно необвързано момиче. Тя се среща с някого, после не се среща с никого, или пък се среща с няколко души едновременно, или бог знае още какво. Единственото нещо, за което никога не може да бъде сигурна, е кога отново ще прави секс. А понякога, дори и да прави секс, нещата се оказват пълен провал. Ако не ви се е случвало, значи сте една от малкото късметлийки.

Не е необходимо сексът да е единственото, което присъства в менюто. Физическата близост е вълнуваща, безспорно, но тъй като включва и друг човек, не винаги получаваме удовлетворение, когато ни се иска. Затова пък можем да правим нещо, както за облекчаване на "сушата”, така и за забавление: да мастурбираме.

Статистиката е изненадваща. Според изследване, проведено миналата година, само 7.9% от жените между 25 и 29 години мастурбират два или три пъти седмично. При мъжете процентът е 23.4. Слава богу, времената се променят и все повече жени могат да говорят свободно за мастурбацията. Така че, защо да не преоткриваме сами телата си?

Ползите от мастурбацията са безброй. Ето някои от тях:

1 Не ви трябва предварителна подготовка. Да се епилирате, да се гримирате, да се намъкнете в тясна рокля и да изберете някой що-годе привлекателен в бара. Защо не си останете вкъщи, не си вземете някоя сладка играчка и не пропуснете всички тези стъпки?

2. Отделете малко време за себе си. Всичко, което мъжете могат да правят, ние го можем по-добре.

3. Самозадоволяването не се базира на нуждите на някой друг. Няма нищо по-лошо от секс, който се превръща в тревога за нуждите на другия. Когато сте само вие, няма опасност той да свърши прекалено бързо.

4. Не е нужно да връщате жеста. Сексът е едновременно егоистичен и алтруистичен, мастурбацията е само егоистична – и няма нищо лошо в егоизма понякога.

5. Избягвате неудобната комуникация на сутринта. Довиждане, неловки разговори между двама души с махмурлук.

6. Никога не симулирате оргазъм. Свършвате всеки път и това е страхотно.

7. Не се тревожите дали ще ви се обади след това. Не се притеснявайте - собствената ви ръка винаги ще ви напише съобщение.

8. Няма нужда да се гушкате с някого… освен ако не е плюшеното ви мече, а не някой тип, който хърка.

9. Не се налага да ставате от леглото. Експериментирането със себе си изисква минимално движение. Сещате ли се за нещо по-добро от това?

10. Знаете къде се намира клиторът ви. Само защото някои момчета не са внимавали в часовете по сексуално възпитание, не означава, че трябва да се откажем от удоволствието.

11. Научавате точно какво ви възбужда и какво – не. Много жени не говорят за нуждите си в леглото просто защото и те самите не знаят какво им харесва. Експериментирайте със себе си и после споделете откритията си със следващия, с когото решите да си легнете.

12. Не се страхувате от заболявания, предавани по полов път. Една тревога по-малко.

13. Не усещате никаква болка, когато мастурбирате. Около една трета от сексуално активните жени изпитват болка по време на секс. Защо да рискувате да ви боли заради някой, който не е нищо особено?

14. Можете да спрете, когато се изморите, да си вземете нещо за хапване и да изгледате онзи сериал, за който все не ви остава време.

15. Фантазията винаги е по-добра от реалността. Реалността понякога е отегчителна, забавлявайте се с въображението си.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448